click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Saturday, 31 December 2011

:: Bread & Butter Link ::

(This is my sticky post)


Hye kengkawan .....


Cik El baru di sini....saje utk menambah teman dan berkongsi ceritera..sesiapa yg nk menambah kwn, boleh la tglkan link di sini... sementara ni,cite pasal wedding je... heee~~!! addicted and suka sgt bende yang berkaitan dgn wedding...

so, pe kata, kita bread & butter dalam blog??? ok? Sharing is caring....


:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 17 November 2011

:: Care Me,Mummy >> Minggu ke 23 ::

Assalamualaikum....dan salam sejahtera...~~!!


happy working to all.... btw, arini quite happy gk sbb en suami postpone g sabah tetapi tetap gk pergi.. on next Monday! ngee..ngee.... its ok la bcoz this week ade 2nd Maternity & Children Expo, kt Mid Valley...~~!! yeyeahhh..boleh beli brg baby.....kitorg merancang start beli brg2 baby bulan 12. since dhde sales this week boleh la shopping. and we're luckily bcoz ramai yg sponsor brg baby pertama kami. Stroller, walker etc... at least jimat lg kan???


eh,eh.. Si Aisy ni menendang perut ummi lak. mcm dia lg excited nk beli brg2 dia..hee~~! btw, skrg ni Aisy makin aktif. asik menendang je. kdg2 smpai tersentak bila tdo.


One more thing! this SUNDAY hari Ulangtahun birthday en suami. 1st time nk celebrate dlm my life. xpernah lg celebrate. 1st time gk as a Wife. mesti mcm2 nk buat kan......kalo wt candle light dinner ok x?? hee....jap, kita dh lari dr tajuk.


jom, imbas tajuk kita tu......Care me,Mummy....act, sape yg bakal jd M2B for first baby mesti excited kan..?? skrg ni org dh masuk week 23. cepat je kan. dh nk dekat dh 3rd trimester.. lega rsnye. sbb before masuk mgu ke 20, org mmg alahan teruk. sampai xterbangun....


Let's check it out ya!! (ini berdasarkan pengalaman dan juga fakta yg digooglekan...maybe lain bdn lain rasanya.)


  • Panjangnya sekitar 23cm. sekarang ukuran kepalanya sudah sesuai dengan tubuhnya. Saat ini janin terlihat sama seperti akan lahir, tp lebih kecil dan kurus.
    Anda dapat mendengar dengupan jantung bayi anda dgn stetoskop. Pertumbuhan otak saat ini sangat cepat. (setuju sgt… jantung dia mmg kecil tp dengupan dia senada..)
  • Pada masa ini tangan dan kaki bayi telah terbentuk dgn baik. Jari jemarinya juga telah terbentuk dengan baik. (betul betul betul....sgt comel....tmbh lg nmpk hidung Aisy mancung..)
  • Perubahan yg berlaku amat baik. Antaranya ialah rambut, tekstur kulit, kuku dan warna kulit. Rambut kita akan menjadi lebat dan berkilauan. Kulit pula akan bertambah gebu, licin dan lembut. ( tidak kot...sbb skrg ni mcm hormon nye masalah. rambut asik gugur je. xtau la sbb preggy anak lelaki..)
  • Kulitnya masih tampak keriput kerana kandungan lemak di bawah kulitnya tak sebanyak saat ia dilahirkan kelak.
  • Ia memiliki kebiasaan “berolahraga”. Menggerakkan otot jari-jari tangan dan kaki, lengan dan kaki secara teratur. ( sgt “berolahraga”!. Mlm je ok… time nk mkn, lepas mkn semua bersenam)
  • Beratnya kini hampir mencecah 450gram
  • Namun, wajah dan tubuhnya secara keseluruhan amat mirip dgn penampilannya sewaktu dilahirkan nanti. Hanya rambut lanugo yang menutup sekujur tubuhnya kadang berwarna lebih gelap di usia kehamilan ini.
Anda dan Bayi anda :

  • Anda dan bayi anda yang semakin meningkat memerlukan kalsium utk tulang kuat dan sihat serta gigi. Ia juga penting untuk fungsi peredaran darah oto anda dan system saraf yang sihat. (betul…..sbb akan effect sgt2. Mcm skrg org alami simpul biawak/cramp kaki kanan yg sgt teruk..urat makin membengkak sbb saluran darah tersumbat. Disebabkan org alah minum susu, org mengambil pil Caltrate sehari sekali. Bila jd cmni.. up skit 2x sehari…)
  • Pada peringkat ini dalam kehamilan anda memerlukan kalsium yg meningkat sebanyak 50%. Jika anda tidak mendapat cukup kalsium dalam diet anda, bayi anda akan mula mengambil dari tulang anda yg boleh meningkatkan risiko kerosakan tulang di kemudian hari. ( belum rs, so prevent is better than cure…)
  • Jadi, pastikan anda mkn lebih byk makanan tenusu dalam diet anda setiap hari! (alamak…alahan. Ganti dgn pil Caltrate & multivitamin je..)
  • Utk membantu meningkatkan kalsium anda, minum susu di dalam mengkuk bijirin, yogurt di pertghn pagi, segelas susu utk mkn malam anda dan sedikit keju di atas salad. ( sygnya org alahan susu, yogurt dan juice orange. Akan muntah. Tp org ganti dgn cheese, bijirin….tu yg rajin wt pizza. Hee…)
  • Tidak lupa juga yg bukan dari sumber tenusu tp kaya dgn kalsium iaitu ikan salmon dalam tin, sayur sayuran hijau dan juga kacang panggang. (hah! Br pg ni bekfes kacang panggang. Ngidam katakan…yg penting telur kene masuk skali..balance!)

 

hah....skrg ni Aisy duduk elok je. sedang2 elok. tp yg kelakarnya, masa scan Aisy duduk santai je. nk tau cmne??? dh 2x g check up kt KPJ Damansara Specialist still wt gaya yg sama. ikut abhi dia la ni... 
gaya nye cmni..cuba bygkan : tgn kanan letak kt blkg kepala dia, tgn kiri dia di sisi bdn, dan kaki dia lutut ke atas. 2-2 kaki ok.... santai x? mcm dia duk kt pantai la menikmati panorama..... yg penting Aisy sihat ye wpun ummi xberapa sihat.
Ummi dgn abhi syg sgt kt Aisy!! xmo nakal2 ye..

 "semoga Allah sentiasa ingatkan Aisy kepadaNYA, sentiasa ingatkan akan Nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W dan juga sentiasa ingat akan kami berdua, ibu bapamu..." 

amiinnn....~~!!

k lah.. nti kita sambung blk ye....setakat ni je article utk mgu ke 23. next week wt article mgu ke 24 pulak. menghitung hari demi hari, mgu ke mgu dan juga bulan ke bulan....

:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 16 November 2011

:: Wahai anakku, Aisy ::

hee.....mesti pelik bc tittle post kan? mcm dhde je..

act, masih lg dlm perut ye..nama samaran for my child is Aisy. Nama sebenar dirahsiakan sehingga hari kelahirannya nti. insyaALLAH, dipermudahkan urusanku nti olehNYA...

btw, dh 2x scan, its double confirmed..~~!! Baby boy...

So, ummi nk pesan, jgn selalu sgt main bola di dlm perut ketika ummi sedang sibuk kerja, sedang tdo..hee...~~!!
kalo lah boleh kaco abhi....kan best! btw, sejak dua menjak ni, Si Aisy suka menendang sakan. maybe dia tau ummi dia aktif membuat kek dan suka membuat pastry or roti or mknan yg simple di dapur. so, bila dh biasa diam, tetiba ummi aktif...dia pun ikut sekali..tp time ummi dia diam lak..ish3...~~!! bijak tul anak ummi ni ek.

lately ni, kene paksa mkn gk.....huhuh. before kene mrh dgn doc bdn xnaik baik mkn. en. suami gk yg tolong masak dan paksa mkn. not bad ye dia masak! superb..mmg sedap. sampai naik 3kg dlm ms 2mgu. doc pun tersenyum je bila tgk rekod. hee.....=)

Aisy skrg ni dh pndai mendengar, mengenal pasti suara2 org yg terdekat, mengetahui ape yg kita bicara kan. so, ade masa ummi sendiri ckp dgn Aisy kan? kalo org nk kata ape pun ummi xkisah. janji anak ummi, Aisy tau....

Aisy ni xsuka manis.... so, skrg ni mmg jrg mkn manis berbanding before pregnant. tmbhan pulak ummi kan alahan dgn susu, orange juice dan juga yogurt. nasib ummi dpt mkn cheese. boleh gk cover. kan kan?? hopefully, bila dh besar nti, Aisy boleh mkn....=). Ummi dgn Abhi syg Aisy sgt2...

4-5hari mulai esok, abhi xde dgn kita. dia g Sabah....so, Aisy xleh nakal2 ea nak..nti bila abhi blk, boleh sambung borak2 dgn abhi....boleh dgr abhi ngaji lg...wpun ahad ni besday abhi, tp xpe. sbb abhi cari rezeki utk kita kan...yg penting semuanya selamat. amiinnn...~~!!

pada yg mengandung tu, mesti tau kan pe'el* kita ni akan bertukar jd lebih penyayang dan lebih2 lg sensitif...~~!!! sgt diakui.... maybe xpernah kene tgl lg dgn en suami sbbkan kerja. so, gagahkan diri jugak ye... dan pengalaman mengandung buat pertama kali mmg amazing dan yg penting ade sedikit kelakar dan excited.......~~!! Allah tu Maha Besar....

ok la....nti esok lusa kita sambung cite lain ek. btw, order cupcakes oreo cheese cake utk majlis tunang org kene tolak. sbb en suami xde. xde sape nk tlg. and yg penting 4-5 hari ni kene duduk ampang kt umah kakak ipar. sbb dia yg akan hantar/amek g keje. So, xnkla susah2 buat kt umah org. lebih selesa di rumah sendiri dan ade en suami tlg. almaklumla...nama pun kek kasih sayang..hee....


p/s :
pe'el istilah bahasa johor. maksud dia P.E.R.A.N.G.A.I.

:: Auf Wiedersehen ::

:: Kembali Semula ::

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera...~~!!

fuhhhh......~~ byk tul habuk2 kan. lama xjengah blog.

maaf sgt2, sbb baru arini nk update blog. almaklum la, sekarang ni berbdn dua. tp ade ke yg nk bc blog ni. 

sepanjang ke"senyap"an, org ade agenda secara langsung dan secara tidak langsung. hee...

contohnye la kan..: masuk hospital gara2 morning sickness yg teruk, sentiasa dlm keadaan lemah, then sibuk dgn keje, sibuk membuat kek order dr rakan sekerja dan sebagainya...=)

So, arini bermula la blk berblogging tp tidak seperti selalu. ade ms free boleh la berblogging.

pape pun, Have a nice day!!

:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 10 August 2011

:: Terlantar di Hospital ::

assalam mereka- mereka...

ni cuma short update je.. kebosanan br arini dpt pgg lappy.. btw, Puan El admitted to KPJ Damansara disebabkan sickness all day yg teruk dan berterusan..... arini ari ke2 kt hospital..bosan. tmbh lg bilik 1st class penuh so kene tgu giliran...huhuhu...

doakan supaya cepat sembuh ye and baby ok ye....take care all~~!!


:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 4 August 2011

:: Keusangan Blog ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

sihat??? di sini masih sempat lg Puan El dh suami mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK 1432H kepada semua.... semoga mendapat keredhaan dariNYA dan mencari sedikit ketenangan di bulan yg mulia ini...

maaf, sbb dh lama xupdate blog. around 3weeks to 4weeks i guess... kebetulan, Puan El outstation... jadual mmg pack.. then, kurang sihat...

kebetulan semalam admitted. terlalu byk sgt muntah until kekurangan air. so, kene drip, then injection. low blood pressure... lemah tp ni yg kene bersabar bila pregnant.... since last week, i didn't cook anymore coz xboleh thn whatever bau yg ada....even g ke bazar ramadhan pun xmampu dh. asik nk muntah2 je...seriously, my sickness so worst....

this morning gagahkan diri gk g keje sbb my instinct said i have a lot of work and BETUL~~!! smpai2 je semua org mencari and go for the meeting sambil2 tu wt keje yg ada...

after this, insyaALLAH, i will continue my blogging... ikut kepada kelaratan ibu mengandung ni...
nasibla ada En. Suami Apis yg byk membantu without complaining...i really LOVE u, chukkkkk~~!!

btw, if sempat, i will review kain nikah utk dijual.. before this Puan El ada beli tp xsempat nk menggunakan... if sesiapa yg berminat Puan El boleh bg special price dr harga sebenar.... sbb kain ni dr India.... later i will review. and maybe after this, Puan El akan wt review kain from Bandung which is mmg murah...cantik for ur solemnization i guess....=). take a look later ya!!

:: Auf Wiedersehen ::

Sunday, 31 July 2011

:: Anda Berminat??? ::

Hye...Assalamualaikum semua and salam sejahtera...~~!!

Wee...Cik El dh kenyang buka puasa dgn En. Tunang Apis. Sementara tgu berbuka, Cik El beli brg2 dan buat Special Goodies Bag mean utk VIP. bukan untuk Cik El... tp untuk tempahan. So, ade beberapa contoh yg Cik El design dgn Quotation dia.. akan sentiasa menambah design2 Cik El di kemudian hari...hikhikhik~~!!

ni contoh2 nye yg baru Cik El buat...
carry bag yg senang... coklat (printed paper) & belang (tracing printed paper)

jarak dekat

tracing printed paper

printed paper

contoh design kon..boleh letak gula2 or snack bg kanak2.

using printed paper

ni menggunakan tracing printed paper
ok... ni contoh yg Cik El dh Survey. tp ade lg yg akan datang.. Quotation??? harga ni ikut harga handmade and jenis paper and ribbon yg sgt berquality. and Cik El suggestkan ni utk VIP Goodies Bag.

For Printed Paper ( any design )

1 bag RM3.50
50 bag dan ke atas RM3.00 including TQ Tag.

For Tracing Printed Paper ( any design )

1 bag RM4.50
50 bag ke atas RM4.00 including TQ Tag


utk yg biasa2 or simple, Cik El juga menerima tempahan paper bag biasa.. mari kita tgk ye :


paper bag plain


with TQ tag


pastel colour


brown paper bag 

bundle of brown paper bag


ok, kalo yg ni murah ckit... sbb menggunakan kertas A4 yg dipilih sahaja...

For Plain Paper Bag :

1 Bag  0.70sen sahaja.
1000 bag dan ke atas 0.50sen sahaja with TQ Tag

For Brown Paper Bag :


1 Bag 0.40sen
1000 bag dan ke atas 0.30sen sahaja with TQ Tag


Now, we go to Pomander Ball  & Bunga Pahar :

this for the small one..
simple one. handmade ya!

dari kertas ribbon...


price??? murah dr kedai2 biasa..

1 pomander ball RM 5.50. excluding TQ Tag (small size)
50 pomander ball dan ke atas RM 5.20 including TQ Tag (small size)

boleh request size. later Cik El akan post ye..

Bunga pahar :

1-50 btg RM4.50 sahaja..
51 dan ke atas RM 4.00 sahaja.


** Sebarang penambahan aksesori, akan dikira lain ye. extra charges. depends what materials that u've been  
    requested. Dan ini semua adalah Handmade and my copyright **


Selain daripada menerima tempahan Goodies Bags & Pomander Ball, Cik El juga menyewakan beberapa jns utk Majlis Pertunangan dan juga Majlis Perkahwinan.

pinggan putih 12 inch. berat dan masih baru

kaki dulang. kecil dan besar

alas dulang hitam & putih silver
Harga sewa 

Pinggan Putih (sewa selama seminggu tanpa ade kerosakan) :

Minimum 7 Piring. setiap satu RM7. 

Kaki Dulang (sewa selama seminggu tanpa ada kerosakan) :

Minimum 7 kaki. setiap kaki RM5 (bg yg kecil) 
                                           RM8 (bg yg besar)

Alas Dulang (sewa selama seminggu tanpa ada kerosakan) :

Minimum 7 Alas Dulang. setiap alas dulang RM 6
terdapat 2 colour.
 1) Hitam dan Putih Silver
 2) Putih dan Ungu Gelap (akan post kemudian)

boleh campur2 ye....
tambahan : jika anda menyewa kaki dulang bersama alas dulang, anda mendapat harga yg berlainan. setiap satu berharga  RM 10 (bg yg kecil) dan RM12 (bg yg besar)


** Jika ada kerosakan, Deposit Anda tidak Dipulangkan. Deposit dikenekan sebanyak RM30.
     Lewat Sehari Dicas RM1 **


Sesiapa yg berminat, boleh lah emel kepada Cik El. Design boleh dirunding mengikut kehendak masing2.
sila emelkan ke elni_nadra@yahoo.com atau boleh isi form di bawah ni ye..=). thanks for ur cooperation.

:: Auf Wiedersehen ::

Sunday, 17 July 2011

:: Wedding Close up : Cincin Kawin ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

sihat semua?? maaf...Puan El xde mood nk berblogging mahupun walkbloging. sbb dgn keadaan berbadan dua mmg xselesa.... Sempena post  ke-100, Puan El akan wt wedding close up one by one ya! heee...

dh lama dh wedding Puan El, tp br ni nk close up kan. xde la byk mane but can review for u guys.. yg lain masih lg ada pada OP Alip merangkap kawan baik Puan El.. yg ni pun mane yg telah ditag oleh dia...hehehe...

so, ape yg Puan El nk close up is cincin kawin kami tp dr pandangan atas. jauh ckit but the close up one i will reveal to all ya! mesti ternanti2 kan..( berangan la kononnya ada org nk tgk...)

btw, dlm ni pun ada sekali cincin tunang merangkap cincin risik. for me, better one ring dr byk ring. hehee...price sama ok what?? smpai mak mertua Puan El tnya blk, ok ke satu cincin??? biasa org buat 2 cincin. dan sbb Puan El jns simple, so no need to have 2 cincin. penuh dh jari Puan El dgn cincin yg family bg lg. ekekekee.....

jom kita usha dr photogenic camera Alip~~!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

credit to Alip for this pic...~~!! including cincin tunang sekali..

this close up cincin nikah kami berdua

:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 14 July 2011

:: Alhamdullilah..Syukur ke Hadrat Ilahi ::

terasa kerdil bila dpt tau segala2nya..... Engkaulah Pencipta, Engkaulah Pemberi Rezeki Kami...~~!!

Syukur Alhamdullilah kepadaMU Ya Allah atas pemberian Mu....


btw guys, el br pas jumpa doctor after what prenancy test. it's positive....!!! my hubby so excited and happily utk org baru dm keluarga kami....

doctor said, it's about 6 weeks! wow.........i can't believe it. My due date on 08/03/2012. Weee....

patut la.....

sejak2 akhir ni Puan El mengalami simptom2 berikut :

# muntah2 di pagi hari
# sakit pinggang yg teramat sgt
# Jangkitan kuman yg xleh thn...( alamak...sepanjang pregnant akan selalu berdepan...aduyai! sakitnya...)
# Tumit kaki membengkak
# Sembelit yg worst tahap gaban.. xpernah kene cmni.
# Gatal2
# ngidam nenas tp dilarang oleh En. Suami Apis. Dia yg mkn utk Puan El...hohoohohoho!
# Sensitif.......hahahaha~~!! siap ngis dgn En. Suami Apis
# perut krem ye......xleh gelak kuat. perut mesti tegang.

huh! simpton ni mmg pelik... xthn dan xpernah realise pun. but, happy for org baru.....
so, kene jg bebaik...

btw, semalam Puan El ada ckp En. Suami Apis kan g shooting kt Sabah kan??? kebetulan team lead ada bgtau, bulan puasa ni Puan El kene g training kt Sabah.

Hah!! suprised...mcm tau2 je suami aku g sana ek.. tnya blk Sabah kt mane...jwpn dia : Tawau and KK!!!
 suka2........ pas lepak semua training, Puan El akan amek cuti g ikut En. Suami Apis g shooting kt Mabul, Sipadan........


so, arini jiwang jap dgn hubby.....mood baik! check it out.... lalalalaa...~~!! tp kene paksa minum MAMIL MAMA DUMEX doctor bg td.....yyeeuuuwwww...xsedap. soya gk sedap di hati..


:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 13 July 2011

:: Ditinggalkan di bulan Puasa..*sigh* ::

Uwaaaaaaa...~~!!

tersentap ptg td dpt text dr En. Suami Apis. bulan puasa dia dh start shooting blk. kakak ipar dh text dia td...sob sob sob!

kat Sabah... utk dokumentari yg baru. " Liuk Gemalai Sabah" or "Bajau Laut". jauh tu,...Sabah ok! now, dokumentari En. Suami Apis sedang ditayangkan di TV1 setiap Selasa kul 12 tghari " Lambaian Pulau"... br episod bape je tu. pastu kene shooting utk season ke2 lg...kt Sabah gk.

cmne nk cuti?? cuti Puan El tgl skit. dhla ni 1st time puasa dgn dia, dia lak nk kene g shooting. dia je yg kakak dia brani pgg amanah utk cover financial their production house.

tp td, En. Suami Apis pujuk nk bwk Puan El ke sana gk. even 5ari pun dia xkisah.....ati girang sebentar..tp memikirkan tu punca rezeki dia, Puan El xleh halang.. kan kan kan???

tp kan....teringat pic masa Puan El dgn BFF g Sabah selama 2-3bulan sbb keje. amek ms utk berehat. xsempat ke Semporna Sipadan, Mabul, Kapalai sbb ade kes penculikan di sana so semua jln di Checkpoint, Sandakan disekat...

So, we decide g Manukan Island and Sapi Island... tp ni ms zmn2 muda la...hehehe..freehair lg.

kerinduan ada gk la...at least Sabah gk kan??? En. Suami Apis mmg wt shooting Pulau je.. so, sebelum dia ke sana, biar la Puan El tatap gmbr ni. Sedihnya!!!

Credit to my BFF snap this scenery di Manukan Island

bg ikan makan di jeti kita air pasang with my BFF, Karen

another scenery there....tenang x??

ditinggalkan ke???? =((. double triple sedih dh ni....esok nk balik!! yeaaahhh..tp mesti blk lewat lg kan...

huh~~!!

:: Auf Wiedersehen ::

Tuesday, 12 July 2011

:: Meroyan jap! ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

time ni Puan El kt hotel...this is what i'm thinking.. seperti my guestbook last month  yg someone tulis for me, but dipegang oleh my hubby.

hati meroyan mau blk jumpa suami.... MISS HIM a lot! and i'm speechless rite now..



:: Auf Wiedersehen ::

Monday, 11 July 2011

:: Hilang mood ::

hmm.....

speechless~~!!! i need care hati semua org tau....then, my hubby sape nk jg hati dia? of cos la aku kan??? dhtu, ade kau-kau jg hati aku????

nape lah aku yg jd mangsa.. org lain kan ada??? org lain kan bujang lagi??? aku ni dh la br sebulan lebih kawin, masih lg nk heret nama aku g outstation ke...!

benci benci benci...!!!!

xsuka la.....hilang mood dh ni...

dhla masuk estate, jln worst, and i need to wait another one week to confirm if i'm pregnant coz  xdtg bulan lg. dh lewat about more than a week. kan kene jg my tummy....kalo jln cmtu, abisla...!!!

Damn...i really hated it!  FULLSTOP!

:: nk DIY Bantal Hantaran cmni. Ok x?? ::

Assalamualaikum mereka-mereka ~~!!

sihat semua??? Puan El dh kembali sihat..tp mood keje xde lor...adess~~!! xsbr nk abiskan this year....weee....~~

btw, semalam ade discussion dgn my BFF, Gerus a.k.a Karen. Dia nk kawin dh!!! i'm so happy...... so, dia minta tlg what kind yg boleh Puan El tlg dia...

bj nikah yg dia berkenan adalah rekaan Calvin Thoo....mmg smart! tp kain dia quite expensive... tp tu xpe. kebetulan Puan El ada kain nikah dgn selendang yg xpernah berusik. br niat nk jual kt blog, tp dia kata nk tgk dulu cmne. if ok sama dgn theme kawin dia, dia akan grab...heee~~!!

then, sibuk utk hantaran dia...dia bagi Puan El contoh. terus dpt idea nk wt cmne.. tp Puan El kene DIY dulu this bantal....

contoh bantal hantaran..

cadang nya, nk kene beli kain jns lebih ala2 polisterin tu then disumbat dgn kekabu. pastu jahit. then, siapkan sarung bantal sumbat blk dgn kain ala polisterin tu and tepi2 tu sumbat lg kekabu supaya nmpk lembut je dan xlembik...... then, what do you think???? setakat manik2 kt tepi tu, boleh lg nk design. amek kain lace nye sulam then jahit blk. xpun, Puan El leh sulam or kait. dh lama xbuat....

so, apa kata korang semua? ok x kalo wt cmtu??? design hantaran dhde dh..tgl bantal je nk buat...

:: Auf Wiedersehen ::

Saturday, 9 July 2011

:: Matta Fair August 2011 + Wedding Door Gifts Special Promotion + Firefly Me9a Sale RM9 ::

Yuhhuuu..~~!! Promotion to u guys...Sharing is caring..

Pd yg berdekatan dgn Bukit Jalil, u can go here and find something there for ur dream wedding...

House of Favors (Bukit Jalil) Grand Opening Sale 1 – 17 Jul 2011


and this is their link :  House of Favors

and the 2nd one is :



11-12 Jul 2011 : FireFly Me9a Sale RM9



3rd topic : everyone MUST go...~~!!




MATTA Fair August 2011



mesti byk tempat boleh dirancang kan??? JOm.....

Masih sempat lg utk usha2 ye.....

:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 7 July 2011

:: Serba xkene >> Helping me, plsss... ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

hujan..selebat2nya..... tp mood masih mencari2...

semalam ok lg, ade mood masak macaroni cheese + air tembikai utk hubby....


macaroni cheese...masakan plg mls act.



tp arini makin melampau lak. makin hari makin xtau nk mkn ape...

g cafe duk pusing2 jln kt lauk pauk, then patah g cashier nk order goreng2...

pastu bukan sekali dua tau. byk kali..

mula2 nk order deep fried beancurd with thai sauce then org cafe kata XDE...

sabar lg..... order la fun fries...sygnya dh ABIS...

*sigh*....... otak berlegar2 pk nk mkn ape. last2, ni dia....
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

roti bakar 2set ye...

aduyai~~!!! jadilah kan......org cafe dh gelak2 dh. xpernah2 order roti bakar 2set,sorang mkn.

sakit pinggang mmg melampau2 ni..... thn je. xleh jln sgt, xleh berdiri lama.. duduk pun xboleh. sbb effect tumit kaki Puan El... dh 2-3 ari Puan El xpkai heels....xpe2. bersabar ye.

tu je nk update. but, pls help me make a choice to eat for tonite......siyes ni bingung duk pk je...Help me!

before i'm leaving, thanks tu Suhani Shara my classmate in johore matriculation coz bg buah tgn ms her wedding,sorry xdpt nk attend aritu...and Selamat Pengantin Baru..~~!!

simple, i like..~~!! letak kt meja kerja tau. lg satu di rumah...

:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 6 July 2011

:: Wordless Wednesday ~~ Apakah...?? ::

Assalamualaikum mereka-mereka~~!!

today? too wordless since yesterday...

i'm not feeling well....last Sunday, i got Urinary Tract Infection atau lebih dikenali sebagai Jangkitan di salur kencing. sakit sgt sampai berdarah and mc.. then, after that on Monday since i on leave, tp Puan El sakit gk dan bertambah. saya sembelit ye~~!! xpernah rasa sakit cmni.. siyes....kesabaran tu mmg kene ada... dan 2ari ni since yesterday, i've vommited... hmmm....

lesu, letih, penat....
rasa mcm nk tidur je..
tp meeting semalam masih xabis lg.
to be continued this morning..
workload pun byk and urgently by this week...
cmne ni??????



:: Auf Wiedersehen ::

Monday, 4 July 2011

:: Wedding Wawa Blogger ..::Mr. and Mrs. ~ to Bee::.. ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

Pe kabar pg ni? arini Puan El mc...mlm td around kul 10mlm g klinik sbb xdptthn sakit...hukhukhuk..

Puan El nk bercerita pasal topic kt atas.. 1st time Puan El g wedding Blogger. kebetulan dekat dgn umah atok Puan El dan jugak rumah yg Puan El duduk sekarang ni, Saujana Utama..

1st impression about Wawa.. Kecil Molek!! Friendly and sweet....~~!! mcm xcaya je dpt jumpa blogger. Puan El kan br dlm blog. br je 2bulan so, mmg xramai kawan dlm ni...slow2. tmbhn pulak mmg sibuk je skrg ni...

Puan El g makan dgn suami selepas jumpa Wawa. kebetulan wawa nk salin bj so pk mkn la dulu...masa 1st jumpa Wawa terus ckp " lain nya El...". heee....kebetulan masa tu pkai tudung mmg quite labuh. russhing kan dr pg ke tghari sampai ke ptg...heee... ke Shah Alam, ke PJ, Damansara lg..

meh kita review ape yg sempat Puan El dan En. Suami Apis snap pic...

pelamin wawa

dr tepi

rapat lg..


kek wawa yg Puan El suka...~~!!

Wawa masa duk make up ye...

snap ketika wawa tgh siap..comell!!!

wawa and me..~~!! kecik kan dia..

dgn Wawa and blogger lain..tp Puan El xkenal. adess..~~!

ni goodies bag dr Wawa dan suami..kalendar!

kalendar 2012 tau...

btw, Selamat Pengantin Baru kepada Wawa dan juga Suami daripada kami berdua..=)



:: Auf Wiedersehen ::

Friday, 1 July 2011

:: Makan lagi daaaa... ::

Assalamualaikum mereka-mereka di pagi Jumaat yg indah ini..~~!

mesti semua happy kan....just dtg wt keje smbil menunggu petang. sbb esok dh weekend. masing2 dhde plan kan.....macam Puan El gk la kan.... Ahad ni nk g tgk Transformer!!! dpt tiket kt Tropicana City Mall je. tgk nk amek tiket je ni sbb reservation thru online. senang ckit bila dhde account.....

and this saturday, i mean esok la kan, keluarga belah En. Suami Apis dtg.. mesti kene pk nk masak ape ek...

psl mkn lagi ni...adesss~~! bukan Puan El ye... sbb Puan El suka je masak, mkn nye kurang..hikhikhik.. mangsa nye adalah En. Suami Apis la.... kebetulan smlm my BFF dtg suh Puan El half day. then masak together with En. Suami Apis. Dia rajin sgt membantu Puan El. kdg2 dia yg masakkan utk Puan El....Thanks Dear!

Semalam ade byk menu....hee....

Main Dishes : Ketam Goreng masak Cili (En. Suami Apis Masak)
                     Ayam Bersos Mayonis ( Puan El masak)
                     Kangkung Belacan (Puan EL masak)
Desserts     : Oreo Lemon Cheese Cake Homemade yg digemari ramai....(thanks guys for supporting me...)
                    Mangga
                    Ice Cream Vanilla Homemade (xsempat nk mkn daa....)

hikhikhik.....teruja tgk diorg mkn.....masak lebih sbb mmg pk boleh mkn utk esok. yeyeaaaahhh~~!! this morning ade bwk siap dh panaskan kt microwave lg... tmbhn kt ofis pun ade gk microwave...

so, Puan El nk share ckit resepi Ayam bersos Mayonis. simple but nice i guess...my BFF suka giler dgn ayam ni......

jom kita mencuba..~~!! simple je ni..

Ayam Bersos Mayonis



Bahan-bahannya :

(A - digaul bersama)
seekor ayam yg dibersihkan dan ditoskan
2 biji  telur dipukul
garam
2 sudu teh serbuk black pepper ( Puan El guna jns Aji-shio)
2 sudu besar tepung gandum
1 sudu besar tepung jagung
madu asli secukup rasa ( boleh guna madu biasa)
oregano (optional jika nk rs herbs ckit)
Minyak zaitun utk sos (optional..if xde, minyak biasa pun boleh)

(B - sos)
2 sudu besar sos sweet and sour ( boleh guna sos tomato kalo xde)
3 sudu besar sos chili
1 sudu besar kicap lemak manis (Puan El guna Jalen)
4 sudu besar mayonis @ lebih...depends ye.

Caranya :

1. Gaulkan semua bhn A tu. kemudian perapkan selama 30min. lebih pun xpe supaya serap rasa ke dlm isi.
2. Gaulkan semua bhn B kecuali mayonis dan ketepikan..
3. Ayam yg diperap td dimasak deep frying sehingga coklat keemasan. angkat dan tos ketepi.
4.Minyak utk sos dipanaskan atas dapur. kemudian masukkan semua bhn (2) dan gaul rata. dh cukup panas, masukkan ayam yg digoreng tu td. Ratakan keseluruhan nya ye.
5. Padamkan api dan gaul sehingga rata. kemudian masukkan mayonis ke dlm masakan td dan gaul.
6. Siap dan boleh dihidang.
7. Mkn panas2 mmg sedap....=)

Selamat Mencuba....


Nilah masakan semalam yg Puan El dgn En. Suami Apis masak.....my BFF terus mkn bila sampai. lapar katanya...Thanks korang dtg ke umah...sian dgn my BFF sorang lg. nk blk, alih2 kasut dia hilang dirembat orang...aiyakkk!! sorry ye....

:: Auf Wiedersehen ::