click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Friday, 29 April 2011

:: Pinggan Hantaran ::

ting ting ting ting.....~~

saje je Cik El ni kan....xde la bosan sgt kan. tp Cik El nk bg salam jap. Assalamualaikum semua...~~!

Hantaran??? mesti terpk kan ape yg mereka-mereka ni nk wt utk majlis bersejarah....
bg Cik El, Cik El nk yg simple tp menarik...hah, cmne tu???

dia cmni....kita xperlu nk susah2 nk nmpk cntk or org kata more attract or kata lain nye extravaganza la senang cite. kadang2 bila extravaganza ni mula2 tgk cntik,tp lama2 mcm bosan pulak sbb crowded.. ade yg pk kalo beli yg mcm ni yg murah2 nti kata xstandard la,xcantik la....

bg Cik El, tu semua silap.... selagi mereka-mereka ni creative konfem concept utk gubahan anda nampak cantik and nice je even brg tu brg yg murah2. tul x?? sbb kalo utk wedding ni,kita kalo leh nk berjimat cermat kan??? sape nk bazirkan duit cmtu je??? kalo Cik El pun xsanggup. baik Cik El g sedekah kt anak yatim. tmbh lagi rezeki...

So, sini, Cik El nk share la ckit utk gubahan Cik El ni... Guna pinggan putih je. murah pun murah. berangan nk yg empat segi tp xde pulak. so,dpt la yg bulat. cari yg 12 inch beso ckit kan... leh letak kasut Encik Tunang Apis yg gedabak tu...

Pinggan putih 12 inch. diameter dia sama dgn pembaris panjang tu ye...

ni lah pinggan bulat nye. Cik El juga wt sewaan utk pinggan hantaran. ade 10 je. nk lebih,kene la request ye.

Pinggan ni,abis guna, Cik El leh je wt utk makan di rumah.. berat pun berat. leh letak dlm microwave lg.  hmm... menarik tu. tmbh lg Cik El suka masak... tp skrg ni,Cik El tgh pk...Cik El nk wt sewa pinggan ni utk hantaran. ade 10 je. so,sesape nk sewa boleh la contact Cik El tp after Cik El nye majlis la...ok x???  ade gak yg Cik El bakal wt sewa. mcm utk bunga pahar or hantaran or goodies bag maybe after majlis Cik El akan amek tempahan. skrg ni, ade la kwn2 Cik El yg minta tlg wt utk majlis diorg. if xde aral melintang boleh la kan......

ni contoh yg paling simple yg Cik El suka..without beading pape. ok x???

Gubahan menggunakan pinggan ni senang je....just letak je brg hantaran tu, then ikat la guna reben satin biasa je. amek la yg jns sedang2 lebar nye. nk amek yg beso pun boleh.. kalo nk pkai organza pun boleh. tp cari yg plain then lapik reben satin yg kecik kt atas reben organza. yg penting, 2 reben ni kene kaler yg bertentangan...mcm dark purple utk reben satin, utk yg organza guna la kaler silver. kalo guna kaler hijau epal utk reben organza,satin tu pkai la reben kaler pink lembut size kecik. kan naik kaler nye???

pastu,bunga dgn daun.. bunga tu cari la yg jns besar tp penggunaan dia dlm 2-3kuntum je. tmbh lg dgn baby breath flower. nmpk sizing ckit. plus daun yg jns lebar utk bunga yg runcing, dan daun jns runcing utk penggunaan bunga yg lebar ataupun bulat....

baby breath flower ni byk kaler.. boleh pilih mane yg mereka-mereka suka.
bersesuaian dgn tema mereka-mereka. thn lama ye...


mungkin susah mereka-mereka ni nmpk bygkan..tp xpe,nti dh siap gubahan hantaran Cik El, Cik El akan tunjuk kt semua ye.... ok??? 


                 :: Auf Wiedersehen ::

4 comments:

nida-razak said...

waa...kreatifnya el..nida tgh blur2 lg nk wat hantaran cna..huu

anaztasias nora aira said...

hiii salam kenal b2b... so nice guna pinggan dear :)

Darah Manis said...

Hantaran??? nida nk wt cmne ek??? dia ade byk jns. cari je brg murah2, pastu deco ikut kreativiti kita. simple tp nice.. penuh makna tp jimat...amacam???

Darah Manis said...

hye nora aira.....~~
me too, sweet b2b ya! hee...that the simple one. xyah pk sangat nk deco.