click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Friday, 29 April 2011

:: Waktu Subur di Hari Perkahwinan ::

Arrrggghhhhhhh~~ itu yg paling menggerunkan bg sesetengah perempuan! kalo mereka-mereka ni selalu mengalami simptom2 yg mcm senggugut ke sampai xleh bgn,then simptom sakit badan, dan tmbh lagi "JERAWAT" naik ke muka....ohhhh,tidakkkkkk!!! tu yg paling mereka-mereka yg bakal bergelar raja sehari mesti bernambah stress. Hormon sah2lah xstabil,tambah lg "kestressan" tu, fuhhhh.......~ jgn silap sikit ckp dgn mereka-mereka ni,konfem terkene tempias....



tu lah yg paling Cik El takuti. tp nmpak gaya nye,mmg Cik El bakal hadapi cuma Cik El jarang kene senggugut. so,mcm xksh sgt. yg plg kisah tu, "JERAWAT". musuh terbaekkkkk kulit muka.. adesss~~ boleh bingung cmni..
cmne nk selesaikan ni??? takutnye....
 mereka-mereka diluar sana pun mesti seram kan kalo sampai waktu subur ditambah pulak hari bersejarah,hari keramat kita yang dimuliakan Allah. huhuhu...~~

tp skrg ni, Cik El just berbekam, then bertanggas utk mengelakkan semua ni... berbekam buang darah kotor, at least jerawat xde la naik teruk kan???  jerawat muncul disebabkan kulit muka kita berminyak plus kata org dolu-dolu, tu sbb darah dia kotor. kene buang.... percaya x??? Cik El percaya....

lagi satu petua yg Cik El amalkan skrg ni,setiap pg minum Pati kunyit dicampur dgn pati air asam jawa + secubit garam... Alhamdullilah,kulit muka rasa segar dan yg penting,badan kita xrasa penat sgt...sape nk cuba boleh try. beli kunyit tua, then parut halus. parutan tu diperah utk dptkan pati. if rasa pekat sgt or dpt skit je,pe kata tmbh air ckit je.....cmpur dgn asam jawa yg pekat tu dgn secubit garam. insyaALLAH,berkesan.... jgn minum byk2.. pagi2 tu minum dlm 1 inch cawan je.... sape yg lama lagi,amalkan slalu ye...baru terasa sedap. ni petua org2 dolu-dolu lah...



ehhehee...tmbh lg satu petua la nak naik seri... lagi  44hari kita nk kawin, setiap ari kita kene mkn sekuntum bunga ros. haaa....~~ tp ada cara dia. cntik,gebu tu yg mereka-mereka ni nak kan????
jom, kita buat...
    1) sehari sekuntum bunga ros.. xkisah pape kaler pun. so,44hari ade 44kuntum. heee~~
    2) rendamkan kelopak bunga ros tu dgn  air garam...takut2 ade fertiliser yg diorg dh spray. safety 1st ok??
    3) lepas dh rendam selama sejam, amek kelopak bunga ros tu, selawat ke atas nabi sebanyak 3x, dan   
        baca mane2 potongan surah yusuf ye. then mkn begitu saja....
    4) InsyaALLAH,muka mereka-mereka ni mesti berseri2 macam bunga ros.... yg cantik mesti kene korban 
        kan????



so,tu je petua yg ade....tp sesape yg boleh bg Cik El suggestion cmne nk kurangkan musuh terbaekkkkk kulit muka,pas la kt Cik El... duk berpk je ni.. xmo la masa sanding or nikah muka xselesa....~~~ uwaaaaa!! Encik Tunang Apis,cmne ni???

Tgl 30 hari je lagi.....~~ kira2 masa dan tika,xde masa utk berfoya2 dah.... kene managed everything.. setiap mgu je ilang.. asal ilang je tu,hujung minggu la.....

dahla sekarang ni Encik Tunang Apis sibuk uruskan kambing2 nye tu.... kalolah kambing2 tu boleh bwk blk ke rumah,senang Cik El jaga...heheeeee...~~ boleh jd bantal jap. so,Check it out ya!


:: Auf Wiedersehen ::

8 comments:

nida-razak said...

waaa...el..bnynya petua u tu..ap rsa minum air kunyit tu..cam xbrani je..huhu...bole ek mkn bunga ros..huhu..nnti nk cuba la..

Darah Manis said...

tu baru ckit nida...ade lg byk tau~~!! heee....
rs air kunyit tu?? mcm pedas ckit. tp kalo nk elak rs pedas, letak skit madu lebah. so xde la terasa sgt. mula2 el xbrani gk. tp setiap kalo el batuk,mama el akan bg pati kunyit gk. byk khasiat act.
ros??? boleh...=)

nida-razak said...

waa...nanti free2, wat lg post pasal petua ye..hehe...haa..klo ada petua pasal kuku pon best gk..kn nk pkai inai nnti n sarung cincin..hehe...

Darah Manis said...

boleh2...nti el buat ye post petua. ekekeke...
kuku??? pun ade gk. nti ade idea nk wt cmne,el post ok..

tp blog el ni simple je.. xde la ape sgt. br 2-3ari kot blog el.. hee...dh la xreti tulis. men belasah je..

nida-razak said...

heheh...ok..nida tunggu petua kuku dr el..hehe

el, blog el ni ok la..even baru 2-3 ari..tp da mcm2..sidebar pon penuh..ok la tu...nida pon tulis men belasah je...huhu

Darah Manis said...

baiklah.....~~ akan dipost kemudian ye.

sidebar penuh pun sbb checklist dgn tarikh2 keramat beramat je. heee....~~!!

btw,thanks...

nida-razak said...

hehehe...
ok la tu..xda la blog kosong je kan..el tambah la banner b2b kt sidebar tu...cuba el g blog ni, ad banner utk b2b dari semua negeri

http://bitbitterbutter.blogspot.com

Darah Manis said...

baiklah nida....nti el letak ye.

tq for ur information...=).