click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Tuesday, 10 May 2011

:: DIY >> Paper Bag Express ::

Assalamualaikum semua....selamat hari selasa ye...~~

pg ni,Cik El baru masuk ofis.. semalam kan E.L. heee....~~!  mlm td smpai je Shah Alam, Cik El cari brg utk buat Paper Bag Express. xsempat kot sbb b4 blk ke shah alam,mama Cik El ckp kene tmbh lg paper bag. xsempat nk wt dlm ms terdekat sbb cik el sgt sibuk...so,sepanjang perjalanan tu, Cik El duk pk cmne nk wt ek?? dgn serta merta teringat kedai ekonomi kt sek18 bersebelahan dgn mcD. situ ade jual brown paper bag. so,beli bhn di situ dan beli riben dia kedai pemborong. yg ni DIY yg sama mcm yg lepas cuma kali ni quite express.. Handmade DIY : Paper Bag. jom, kita buat..~~

Keperluan :
1) Gunting Lace
2) Brown paper bag
3) Riben (ikut mereka-mereka nk yg cmne dan besar mane)
4) Penebuk lubang
5) Wedding tag

Cara-caranya :

1) Sediakan brown paper bag. beli je bundle. dlm tu ade 100 pcs. so,Cik El kene tmbh byk. dlm 400. fuhhh~~!
Cik El beli berbundle2...hee~~! sgt murah,satu bungkus RM3.60

2) depends pd brown paper bag mereka-mereka. Cik El nye xrata atas dia,so Cik El gunting menggunakan gunting lace. kasi corak ckit. heee...

jgn pandang yg lain2 ye.. rumet saya,Ina tlg gunting kan..=).

3) Lepas gunting atas dia tu, kita tebuk lubang ye.. 

jd cmni la...yg dh kumpul2...

4) After that, wt simpul utk diikat (same as previous entry)...jgn lupa selitkan wedding tag anda. same mcm yg previous Cik El ajar tu kan...tp nk tampal wedding tag pun boleh. kaler soft. so,xde la nmpk kosong kan...

simple x???

ni betul2 express..sbb dlm ms 2mgu-3mgu kene siapkan 400 paper bag. no choice!

so,enjoy to do this....~~ easy,simple and murah.... pomander ball xsempat lg tunjuk sbb bola span tu dh abis. kene tgu mgu depan br Cik El tunjuk DIY dia ok!

:: Auf Wiedersehen ::





6 comments:

zimie said...

simple dan cantik!!hehe banyak nyeeee 400pcs.huhu jenuh gak tuh dalam masa 2-3 minggu ni el.

Darah Manis said...

thanks,zimie.
no choice,my dear..need to do all~~!! nasib gaps nikah dgn sanding dalam seminggu. sg buloh ke jhr. hehee~~
nti kalo ade lebih,el akan buat GA. dgn Pomander Ball. but not this time. maybe after wedding.

WillBemrs said...

sempoi...cuma nk melipat bab tapak tu yg kelecehan... anyway i pn dh berjaya lipat 1k pcs... ekekeke...

Darah Manis said...

hehee..thanks beb. mmg leceh tp sebab dh suka kan,tu yg buat juga. ni balance yg baru nk wt. yg ade skrg ni dh byk and guna yg kalerful. then, i ade bg my bff link buatkan gk. sbb mcm xsempat...
congratulations sbb dh buat byk! =). happy kan..

Siti said...

mana nak dptkn ye brown paper bag tu???puas gak sy cari x jumpa yg berkaki...suma yg leper....=(

diy shopaholic said...

Sorry yek, siti, saya ada jual paper bag brown yang ada tapak. berminat boleh email saya di diywedding87@yahoo.com