click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Friday, 27 May 2011

:: Ini Betul - Betul Punya ::

Assalamualaikum......and salam sejahtera mereka-mereka yg membaca blog ni umumnya dan membaca this khususnya. aik, tetiba pulak jd skema arini. Maklumla...arini ari last bergelar tunangan org ataupun status single. keekkekee.....after this xde nye dh status bujang tu. alahai...sayangnye nk tglkan status tu! xpe2....terus post ni post last menjadi tunangan org. Ini betul - betul punya last entry bukan yg previous one ek......

hah....~~!! nk tau satu cite x pg ni???
pg2 Cik El bgn mcm biasa la..kalo ni lewat ckit kul 615pg...kejutkan En. Tunang Apis suh solat subuh. Lepas tu solat. abis solat around 630 gitu, Cik El keluar g halaman umah tu. pg2 sejuk kan.....Sekali, g kt tempat tok jah yg tgh menyiram pokok kesayangan dia tu..... atok ckp dgn Cik El..."tlg boleh??? tolong sapu laman ni....ade batu la dgn pasir.". Cik El pun mengangguk dan ikut pesan dia....

Hamekkkk ko pengantin baru~~~!! kene sapu laman yg beso tu. smlm ko bersenang lenang dlm pool kan, ni sambung lg keje.... kalo mereka-mereka nk tau, laman atok yg dh berbatu cntik tu beso lebih kurang 3 court badminton. tp yg buat utk court badminton tu satu je act. cuma dianggarkan je. tu xtermasuk yg laman ke depan gate. waduh2, bisa pengsan ini pengantin baru~~~!. nasib yg rumput2 tmpt parking kete guest dtg xkene sapu...hikhikhik... tu belum lg kolam ikan yg kt laman tu. xlarat dh den.. Cik El ade amek gmbr, tp xterang pulak sbb dh menggigil kepenatan kan. rumah atok Cik El sebelah je dgn Guthrie Corridor Highway..leh nmpk gitu.

ni laman belah kanan..ade kolam ikan tepi tu dgn pangsi...

ni portion kiri. ade court badminton. penuh ckit sbb letak van dgn khemah, meja, kusi..


ni laman pokok kesayangan atok... blkg sana ade buai rehat. redup je .boleh tdo kt bwh pokok rambutan


yg ni yg xsanggup sapu sampai ke depan. sapu sampai kolam je. hikhikhik.
sapu la ikut portion. tp satu portion ni dilindungi van dan khemah. pastu garaj smlm dh basuh cuma masih berpasir sbb mmg ade pasir antara senggat batu tu....sebelah rumah pulak,atok mmg tgh naikkan umah 2 tgkt utk 2 unit. so, habuk2 semua masuk. xtutup pulak construction....adesss~~~!! lepas satu portion ni, g portion yg lain pulak...sampaila tamat. berpeluh2 di pagi hari. nasib atok bgtau pg ni...kalo tghari, jenuh aku...berpeluh2 dibawah sinaran cahaya matahari....

arini, Cik Ita nk wt deco bilik. nk letak kelopak bunga ros merah di atas cadar yg putih suci tu..excited giler! hahahahah...mengong dh Cik El ni.... mcm tmpt adik Cik El tu. letak bunga ros...xsabar rasanye.  ptg kang nk kuarkan barang ape yg patut. langsir pasang baru. sbb bilik ni dh mmg english style. newly painted baby blue. so, mcm sweet sgt. bilik ni xde la besar mane utk berkemas berbanding laman tu. laman tu mmg betul-betul punya penat la~~!! sakit pinggang gue....=).

mmg post ni kaw - kaw nye. jap lg nk bersihkan tingkap kt ruang tetamu. kang kt kayu2 tu ade pulak nmpk taik cicak susah pulak.....kan kan kan??? biarla org dtg selesa....cuma kali ni, mmg betul - betul punya ramai la dtg utk my solemnization. tp sedara mara yg dr KL. yg dr Jhr xsure sbb diorg maybe dtg yg masa sanding tu..... bajet kitorg act 150 org je, tp tgk list yg mama dgn ayah wt lebih je...aduyai~~!! segan then. dan lg satu! anak makcik Cik El pulak boleh dia kuarkan PA System. hammmeeeekkkkkkk ko! konfem lg menggeletar si En. Tunang Apis nk lafaz akad. hehehehe...pastu turn aku pulak berlafaz ikrar jgn nusyuz...Make sure u have ur voice ok! petua baru utk berkahwin.. hehee.minum asam jawa lebih ye.

okla, mau sambung keje lain pulak. biar letih sekaliarung....mlm kang boleh tdo awal sementara Ned Henna dtg around 11pm. weee...~~!! selesaikan ape yg patut ye...esok dh nikah. gatai jap no.... so, doakan semua nye berjalan lancar ok. ini mmg betul-betul punya wish....hehehe...

take care ya! dan Happy School Holiday to all......~~

:: Auf Wiedersehen ::

6 comments:

A.N.A said...

cik el:tahniah..semoga semua berjln lancar ye..senyum..

Darah Manis said...

thanks ana....=). Aminnnnn~~!! mudah2an....^_-

LisaLisut said...

congrats babe :)

Darah Manis said...

thanks lisa....=).

CikYuzz said...

tahniah cik el..hope semua berjlan lancar..amin

Darah Manis said...

tq so much Cik yuzz....amiinnn~~!! mudah2an...=)