click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Thursday, 26 May 2011

:: Post Akhir Menjadi Tunangan Orang ::

Bersediakah anda,  Elni Nadra Ibrahim???
Soalan tu lah yg selalu diutarakan pada Cik El dalam mgu ni...huhuuh~~!! yg mampu hanyalah senyuman.. as usual, they know me, person yg mmg suka senyum...=).

tp, bila fikirkan balik arini, Cik El rasa takut... berat dh tanggungjawab pasni.. xmcm dulu, boleh enjoy je....pape kene ikut ckp suami. kan kan kan??? bila letih pun, kene gk ckp lembut bebaik dgn suami. kene faham dia cmni. adess..~~!!

sbbkan..arini seharian Cik El dgn En. Tunang Apis g mencari umah sewa. susahnye!! memerlukan kesabaran yg tinggi. kalo semua nk tau,arini Cik El ponteng keje sbb kt ofis xde wt pape pun. yelah,satu team Cik El g site johor. so,mcm xde pape fungsi kt ofis tu... officially cuti esok, tp Cik El dh Officially cuti arini.....pg td je before ilangkan diri, we all g keramat amek cincin En. Tunang Apis. hehehe...suka!

bygkan, dr kul 9 pg lg dh kuar cari umah...sampai kitorg naik letih. sbb dh merayap satu KL dgn Selangor. tu pun Selangor xmasuk Bangi, Kajang dgn Seri Kembangan Serdang nye team....tgk yg kt Ampang, ade satu tempat ni jauh terceruk kt dlm. mmg betul2 privacy yg Cik El nk,tp melampau giler jauhnye. dhla jauh, kuar2 je jammed teruk. timing dgn jarak xsesuai. reject!

then, g area Damansara pulak....aduyai~~!! satu tempat ni menakutkan betul. ramai foreigner. terasa mcm duduk di luar negara lak, padahal negara sendiri. aik, macam mane ni kt negara sendiri pun dh takut???  pastu,  area situ menggerunkan... liff dia yg rosak, kwsn dia yg siyes Cik El ckp dgn En. Tunang Apis, " if camni, saya xnk kuar without awak....mmg xkan berganjak. mau nangis ni...". heee....Cik El mmg takut ckit kalo cmtu. pastu ade rumah yg Cik El g tgk pulak, nk masuk 10hb then kita pulak nk g samak. adui! ada masa lak nk menyamak satu umah??? Hmm.... Cik El berkenan kt Damansara Perdana...sweet je. privacy and calm je. but, fullhouse. kalo ade pun 1000 and above. mcm membazir sbb duduk 2org je.

g usha kt tempat lain pulak...tmn melawati. huh~~!! lagi dahsyat. Cik El rasa rumah apartment tu biasa2 je. xde la ala2 residence service condo. tp dia cas satu unit tu RM1800 plg murah and basic thing je. Mak Ai...~~!! kalo aku tokey minyak okla gk kan...??? ni kuli minyak kelapa sawit je..... pheewww~~!! then, boleh pulak pak guard tu kata ape??? Encik nk belah sana x? ada kosong..satu unit RM2500. perrrggghhhh~~~!! berasap Gua dgr dr mulut laki gua....

sambil2 mencari ke tempat, Cik El ade gk online thru phone. cari kt mudah.com, iproperty malaysia, majalah.com dan byk lg la.... tetiba dpt tempat yg Cik El nak, Bukit Bandaraya Shah Alam. Apartment Seri Nuang...alamak! mahalnye......RM1300 kot. pokai den cmni. pdhal pg td pergi diorg kata xde kosong.. cehhh, penipu ye..tp xpe, xlarat den nk membayo nyo. jenuh den. setiap ari kais pg makan pagi, kais petang makan petang....hehehehe..

Subang Airport mmg tempat aimed Cik El gak. tp situ susah nk dpt. tmpt "hot" cmtu mmg sentiasa jd mcm Along. Sape cepat dia dapat..... ade satu ni, advertise ok la. cun je semua yg Cik El nk semua ada....sekali kol, awakla org pertama kol saya ni. br je advertise. cite punya cite budget nk g tgk la td, skali dia ckp kemasukan July. Adeesssss! cancelllllll......

byk tempat gk yg kitorg dh g arini..sehari suntuk. solat pun ntah mane2 je....nmpk je masjid g masuk solat.
Lastly, sbb dh ptg dh. Cik El pergi area Sg. Buloh pulak. hmmm...menarik adv dia tp ade gkla kekurangan dia~~! ade security, ade parking sendiri, ade balcony, rumah apartment, ade sofa, ade peti ais, ade mesin basuh, ade kitchen, ade dapur, ade dining table, ade tv, kabinet, katil 2 tingkat 2 unit....semua skali RM600!!! OMG...... terus kol kata nk view rumah sbb xyah beli pape until beli umah sendiri. set bilik tidur yg kt johor boleh hold dulu.  if ok i will pay ur deposit. cuma satu je la, no lift (so, boleh wt exercise kuruskan bdn secara percuma, no fitness celebrity ye.....mcm rjn la kan.) dan rumah tu tingkat 4 hokay! amacam????

tgk2, dh ptg kul 6lbh. terus g petronas dan solat asar. hmm...keletihan,xtau nk wtpe. kdg2 bertekak gk dgn En. Tunang Apis sbb stress. tu yg kata bersediakah utk menjadi yg terbaik utk ur husband wpun dlm keadaan penat dan stress......??? huhuuuh...soalan cepumas gk pd yg lain. blk maghrib terus solat. Cik El dh start tdo umah atok arini.... lepas solat, ape lagi, mengemas bilik pengantin lor... baru je siap pasang cadar! putih gitu.....hikhikhik...

lepas bentang cadar, atok bising suh mkn. lauk bibik dh panaskan...ekekeke.. timasih bik ina....~~~!! kitorg mknla....sekali, makcik Cik El dgn anak dia duk bersihkan garaj utk majlis. khemah dh pasang dh. simple je sbb dh byk duit air mengalir di Johor. kihkihkih~~!! atok ckp, pengantin ape lg, lepas mkn g kemas. kitorg pun dukla kemas. tetiba, terasa nk ke blkg. wah!! teruja tgk air dlm swimming pool tu. sejuk..kebetulan penat dan kepanasan...... lepas siapkan keje, Cik El terus masuk dlm pool....yeeaahhhh~~!! segarnya......rasanye mcm melepaskan penat arini ke dalam air. ilang terus bebannya..sambil melihat panorama alam di waktu mlm sambil diikuti bunyi kapal terbang  menghala ke Subang Airport. melihat plane bergerak pantas dlm seklip mata sahaja sudah hilang dr pandangan mata..En. Tunang Apis tgk je. sbb dia xbwk baju. hehehhee...tgk je la ye wak....~~!!

ni la swimming pool nye...

jom berenang!

now, ngadap laptop~~!! buat ape yg patut.. ekkekee... btw, Cik El dh siapkan bunga rozet dlm 20kuntum. jom kita tgk yg ade ni..tp bertindih2 jadinya..... selingan ok!

colourful kan?? tp butang dia xcntik sgt la..

huhuhu...after nikah nk g hunting butang lain pulak. thanks Mira sbb tlg guntingkan kain tu....sgt appreciated! tgl lg 20kuntum. tp ramai yg request buatla lebih...

sementara ni Cik El xleh nk tunjuk tutorial dia skrg, sbb Cik El wt semua ni sambil2 ms kt dlm kete, tgh mkn kt luar. org pandang ke xpandang Cik El xksh, janji Cik El carik gk masa nk menyiapkan nya...~~!!

after nikah baru Cik El tunjuk how to do ya! and 2 contoh DIY dr fabric felt tu akan menjadi deco meja VVIP. adik Cik El akan bwk gelas runcing dia,dan akan dihias dgn reben...dan letak setiap gelas 2 design yg simple...~~!!

okla..mau rehat...esok nk g cari brg2 yg perlu siap lg.... mau cari coklat, buah anggur, sireh dan juga fresh flower ye. mestilah bunga lili kan dgn baby breath yg sweet tu..... mlm esok kul 11 Cik El berinai...aduyai~~!! sekejapnye masa berlalu. ptg esok mama sampai...sbb ayah kene keje pagi. adik Cik El blk after solat jumaat sbb bos dia xbg cuti. keje byk. so kalo dr JB nk ke KL mau jammed kalo lewat sbb esok last SEKOLAH! huh.......so, pada semua, berhati2 ye..... ni maybe last post Cik El menjadi Tunangan org. sbb pasni dh menjadi ISTERI org pd 28 Mei 2011 dirancang pd pukul 10pg...Mudah2an berjalan lancar..dan yg penting, sedara mara dan jugak nenek dr Indonesia pun turun Malaysia sbb nk tgk Cik El kawin. Bahagianya~~ hehehehe...take care ya semua! doakan yg terbaik utk Cik El ok. and Selamat Pengantin Baru pd sesiapa yg bernikah pd mgu ini.....=). Semoga semuanya berjln dgn lancar hendakNYA seperti yg kita idam2kan..insyaALLAH....


:: Auf Wiedersehen ::

6 comments:

Miss Sunshine said...

Semoga semuanya berjalan seperti yang dirancang ye... Selamat Pengantin Baru.. ^_^

Darah Manis said...

amiinnnn...~~!! thanks ya! nebes ni...*_*

tqahmisdar said...

selamat pengantin baru.. (sambil tepuk2 kompang)..
=)

Darah Manis said...

Thanks Tqahmisdar.....bunyi tu xleh tahan. kalo nk betul2 boleh???

WillBemrs said...

EL: nebes nyeee... untung u kalo dpt umh dh fully furnished..! x sbr nk tggu sok kan...? best2..!

Darah Manis said...

a'ah aley..tp ade lg murah kt ctu sama je tp tmbhn dia langsir satu rumah, pinggan mangkuk, rak pinggan. semua skali RM500. nk gk! tp dhde org booking. ptg ni nk jumpa yg RM600 tu nk minta 500.ehehehe...
nebes ni...siap mandi kt pool. gembira pun ade gk. =)