click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Friday, 24 June 2011

:: 2 in 1 ::

hmmm.....

sejak2 kawin ,mostly kene masak.... kalo boleh yg simple2 aje...
maklumlah duduk 2 org lg.. bukan bertiga maupun berempat...
hikhikhik...~~!!

act, penat gk jd isteri... asal blk keje je, pk nk masak ape...siyes!
mcm Puan El la... xtipu la..sejak2 kawin ni, bende pertama yg akan bukak adalah resepi!
haaaaa....pelik kan.. dulu mmg la rajin tgk2 resepi. but yg ni, mmg terlebih sudah.....
ari2 nk bukak...taip ape menu utama yg ada kt umah, then search jns masakan ape..
mmg dh tau nk wt ape, tp sbb tgn gatal nk try masakan lain..hahaha~~!!

nti bila korang dh kawin, mesti cmtu....
mula2 mesti la semua nk tau kan.... even dh kawin, mesti nk tau ape yg berada di benak fikiran kita.
jadi isteri kepada seseorg, nk tau gk petua2 yg baik...
mesti nk tau serba serbi tentang pasangan kita... tul x??

dh kawin, tiba pulak alam lain. ehem3....~~!!
dhde nyawa dlm perut. who know's???
simptom2 tu..... nk gak research..dgr ape org bercerita..
mcm2 ade bila dh pregnant...... tup tup, dh 2bulan...tup tup dh 4minggu...
excited menerima kabar berita....

heee.....berbalik pd topic asal...2 in 1??? ape kebende nye ni ek.....act, nk terangkan masakan yg boleh di makan bila2 je. mean breakfast & tea time, or bekfes & dinner. cmtu la kiranya..
act, Puan El jns msk simple je...more to dessert or kek....
kalo masak2 lauk ni boleh tp kurang minat....=)
sbb dr umur 12 thn lg memasak utk adik2....( huiiihhh.....terer lak. pd masak je la..janji perut kenyang..kihkihkih..)


so, kdg2 terpk gk ape masak yg simple.. sbb En. Suami Apis xnk mkn mlm sgt. dia nk yg ringan2 je. supaya bdn xnaik...dia xselesa kalo berat bdn dia naik. since kawin, bdn En. Suami Apis makin naik. lg2 tang perut. hee....

so, terpk la nk wt macaroni goreng. simple. tp el guna je ape yg ada di dapur...cmapak2 je. kalo ade bende lain kt dapur,abis semua Puan El masuk....
mknan ni simple, leh mkn pd waktu malam. and boleh jugak bwk ke bekfes. senang kan?? 2 in 1. ahaks!!
En. Suami Apis mmg pelik kalo tgk Puan El...ade je bende yg nk dibuat dan xpernah dirasa...

so, ni contoh yg belum di masak....

menarik kan kaler dia..~~!!


nampak menarik kan??? hikhikhik...tp ni yg ke2. yg pertama masak ms nk blk kampung utk majlis belah lelaki. sampai sana letak la macaroni kt dapur....alih2, nk mkn tgk2 dh ilang.....hhehee...nasib dh melantak dlm kete sbb lapar.... hahahhaa~~! (makan je keje kau ye El...)

so, yg ni dh siap di goreng dan di bakar sekejap..... kalo kt umah tu ade cheese mozarella mesti lg best kan!!! nyum2....

tadaaa...dah siap!

ni je yg sempat snap.. ade lg yg simple cmni utk mkn pg dan juga minum petang. cuma xtersempat nk update...

btw, doakan  kami kekal bahagia hingga akhir hayat...

teringat kata-kata En. Suami Apis mlm td... :

"InsyaALLAH, doa selalu mudah2an hubungan kita ni kekal dan bahagia... boleh jumpa lagi di Syurga nanti.... jumpa dgn anak2, parents..~~!! "


terus menitis air mata bila berckp jumpa di Syurga nanti....B, Maafkan syg ye..
Ya Allah, Engkau permudahkanlah jalan hidup kami ini....Kepada Engkau kami memohon....

:: Auf Wiedersehen ::

4 comments:

Miss Sunshine said...

huhu.. tetiba rasa tak sabar nak masak untuk suami.. padahal En Bakal Suami tu tau je yang kita tak berapa nak pandai masak makanan yang dia suka.. hihi..

Puan El said...

hehhehe...sabar ye..~~!! nti dh kawin mesti pening nk masak ape utk dia.. biar xsedap, tp air tgn tu penting..ekeke..

UyaRayza said...

wow!!! nampak mcm sedap hehehe...lapo dh nieeee

Puan El said...

heee...~~!! jom buat! sedap je. tmbh mozarerlla lg sedap....