click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Wednesday, 8 June 2011

:: Rumahku Syurgaku ::

Alhamdullilahh....~~!! Syukur kepada Allah, bg kami rezeki kawin.

ni ada rentetan kisah rumah Puan El. sewa sementara waktu sbb skrg ni masih lg survey rumah..Puan El beli umah kt jhr aritu,so xdptla nk duduk kan sbb keje kt sini...

rumah ni xabis deco..xsempat nk wt pape tp ni je yg sempat mengemas. nmpk mcm bersepah je kan umah, tp ni la teratak bahagia kami.... cukup utk kami berdua, selesa dan selamat utk berteduh~~ Praise to Allah.

meh kita tgk jom umah yg simple ini..~~!! tp ruangan dapur dan ruang tamu je ye..=). xsempat nk amek semua pic. so,sesape yg ade idea utk cntkkan umah ni roger2 la Puan El.. kita share ek..~~!!

ruang tamu

nice kitchen

ala kadar je


dapur ku

ruangan meja mkn

plg best adalah ..........

1st time kami berdua keluar membeli brg2 dapur. mcm2 kami membeli. penuh dh dapur kami dlm kabinet, dlm freeze dgn mknan bhn mentah dan sebagainya..
keesokkan hari nya, En. Suami Apis pulak membeli brg dapur lg. katanya nk masak. Suprise utk Puan El.. xtau la ape yg dia nk masak. tp yg penting KETAM our fav...
mcm we all, bertoleransi bila bab mkn ni..heheee..~~!! sbb En. Suami Apis akan masak nasi dan Puan El akan masak lauk... kemudian, duduk makan sama tp sebelum tu, kami berdoa bersama...~~!! kami berdua je setiap ari...tp rumah bakal digegari oleh tetamu2 rumah... masing2 dh bgtau, make sure u masak ye.. Don't Worry, My Dear..~~!! I Will....=).InsyaALLAH....

oklah, nk kene wt 5S ni kt ofis..sambung kemudian ek~~! btw, thanks for ur wishing ya~~ thanks again.. xterkata dh ni...=). jgn lupa lunch ye.. teringat pulak kt En. Suami Apis. mkn ape la ek tghari ni.. blk kang br nk masak ikan Bawal tiga rasa...~~!! take care guys!

:: Auf Wiedersehen ::

4 comments:

WillBemrs said...

WOW...! walaupun sewa, pandai u hias umh la el...! dapur pn dah penoh brg mkanan...! best giler..msti tiap ari blk kije pk nak masak pe utk suami kan..kan..syok..!

nida-razak said...

besnye el dapat duk serumah ngn hubby..nida nanti jauh..hukhuk...

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

kena blaja2 nih...nanti pas kawen trus duk rmh sewa.....tp org tak pengemas mcm el....hahaha

Darah Manis said...

aley : thanks....xsempat la dear deco..ni ala kadar je.. penuh mknan sbb kitorg nk simpan stok..senang..*_*

nida : insyaALLAH,nti nida pun boleh...mudah2an Allah makbulkan doa nida ye...=D

Cik Lijah : hee...blaja2?? boleh my dear...pengemas ke? cuma el ni cerewet ckit. dh susun jgn ubah2..so En Suami mmg dh tau perangai el.. btw, xkemas pun xpe tp tersusun..=)