click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Monday, 11 July 2011

:: nk DIY Bantal Hantaran cmni. Ok x?? ::

Assalamualaikum mereka-mereka ~~!!

sihat semua??? Puan El dh kembali sihat..tp mood keje xde lor...adess~~!! xsbr nk abiskan this year....weee....~~

btw, semalam ade discussion dgn my BFF, Gerus a.k.a Karen. Dia nk kawin dh!!! i'm so happy...... so, dia minta tlg what kind yg boleh Puan El tlg dia...

bj nikah yg dia berkenan adalah rekaan Calvin Thoo....mmg smart! tp kain dia quite expensive... tp tu xpe. kebetulan Puan El ada kain nikah dgn selendang yg xpernah berusik. br niat nk jual kt blog, tp dia kata nk tgk dulu cmne. if ok sama dgn theme kawin dia, dia akan grab...heee~~!!

then, sibuk utk hantaran dia...dia bagi Puan El contoh. terus dpt idea nk wt cmne.. tp Puan El kene DIY dulu this bantal....

contoh bantal hantaran..

cadang nya, nk kene beli kain jns lebih ala2 polisterin tu then disumbat dgn kekabu. pastu jahit. then, siapkan sarung bantal sumbat blk dgn kain ala polisterin tu and tepi2 tu sumbat lg kekabu supaya nmpk lembut je dan xlembik...... then, what do you think???? setakat manik2 kt tepi tu, boleh lg nk design. amek kain lace nye sulam then jahit blk. xpun, Puan El leh sulam or kait. dh lama xbuat....

so, apa kata korang semua? ok x kalo wt cmtu??? design hantaran dhde dh..tgl bantal je nk buat...

:: Auf Wiedersehen ::

2 comments:

Miss Sunshine said...

El... cantiklah bantal tu.. El ni memang jenis tangan kreatif kan.. buat ape pun jadi... El, kain ala2 polistrin tu cmner? hana tak pertah tengok pun... nanti El buat tutorial nak DIY bantal ye..

Puan El said...

thanks hana...~~!! xde la kreatif. biasa2 je... kain ala2 polisterin tu el xde lak... nti kalo el g beli,el tunjuk ek... boleh, after dh setel semua el tunjuk DIY ye....