click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Wednesday, 16 November 2011

:: Wahai anakku, Aisy ::

hee.....mesti pelik bc tittle post kan? mcm dhde je..

act, masih lg dlm perut ye..nama samaran for my child is Aisy. Nama sebenar dirahsiakan sehingga hari kelahirannya nti. insyaALLAH, dipermudahkan urusanku nti olehNYA...

btw, dh 2x scan, its double confirmed..~~!! Baby boy...

So, ummi nk pesan, jgn selalu sgt main bola di dlm perut ketika ummi sedang sibuk kerja, sedang tdo..hee...~~!!
kalo lah boleh kaco abhi....kan best! btw, sejak dua menjak ni, Si Aisy suka menendang sakan. maybe dia tau ummi dia aktif membuat kek dan suka membuat pastry or roti or mknan yg simple di dapur. so, bila dh biasa diam, tetiba ummi aktif...dia pun ikut sekali..tp time ummi dia diam lak..ish3...~~!! bijak tul anak ummi ni ek.

lately ni, kene paksa mkn gk.....huhuh. before kene mrh dgn doc bdn xnaik baik mkn. en. suami gk yg tolong masak dan paksa mkn. not bad ye dia masak! superb..mmg sedap. sampai naik 3kg dlm ms 2mgu. doc pun tersenyum je bila tgk rekod. hee.....=)

Aisy skrg ni dh pndai mendengar, mengenal pasti suara2 org yg terdekat, mengetahui ape yg kita bicara kan. so, ade masa ummi sendiri ckp dgn Aisy kan? kalo org nk kata ape pun ummi xkisah. janji anak ummi, Aisy tau....

Aisy ni xsuka manis.... so, skrg ni mmg jrg mkn manis berbanding before pregnant. tmbhan pulak ummi kan alahan dgn susu, orange juice dan juga yogurt. nasib ummi dpt mkn cheese. boleh gk cover. kan kan?? hopefully, bila dh besar nti, Aisy boleh mkn....=). Ummi dgn Abhi syg Aisy sgt2...

4-5hari mulai esok, abhi xde dgn kita. dia g Sabah....so, Aisy xleh nakal2 ea nak..nti bila abhi blk, boleh sambung borak2 dgn abhi....boleh dgr abhi ngaji lg...wpun ahad ni besday abhi, tp xpe. sbb abhi cari rezeki utk kita kan...yg penting semuanya selamat. amiinnn...~~!!

pada yg mengandung tu, mesti tau kan pe'el* kita ni akan bertukar jd lebih penyayang dan lebih2 lg sensitif...~~!!! sgt diakui.... maybe xpernah kene tgl lg dgn en suami sbbkan kerja. so, gagahkan diri jugak ye... dan pengalaman mengandung buat pertama kali mmg amazing dan yg penting ade sedikit kelakar dan excited.......~~!! Allah tu Maha Besar....

ok la....nti esok lusa kita sambung cite lain ek. btw, order cupcakes oreo cheese cake utk majlis tunang org kene tolak. sbb en suami xde. xde sape nk tlg. and yg penting 4-5 hari ni kene duduk ampang kt umah kakak ipar. sbb dia yg akan hantar/amek g keje. So, xnkla susah2 buat kt umah org. lebih selesa di rumah sendiri dan ade en suami tlg. almaklumla...nama pun kek kasih sayang..hee....


p/s :
pe'el istilah bahasa johor. maksud dia P.E.R.A.N.G.A.I.

:: Auf Wiedersehen ::

No comments: