click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Sunday, 29 May 2011

:: I'm Married~~!!! >> Solemnization ::

Assalamualaikum semua and salam sejahtera...~~!!

first of all, ni adalah short update. too tired for 3 days ni. tersgt letih yg mmg xmenang tgn. kunjungi dari sanak saudara, sahabat andai dan jiran. so, ni yg mampu menceritakan segalanya....=)

ours.....

debaran ketika ini...

after sarung cincin

ehsan dr kak yan....

ehsan dari kak yan...

from my side. turqoise theme....

ok,only this pic i can share with u guys...not from OP ya! oh, meh tgk my OP, my best childhood friend, Alip. Sibuk giler dia drpd pengantin.. hee...

busy benor....

take care mereka-mereka~~!! esok pg nk gerak ke Jhr pulak... adess~~!! Happy Monday ok.

:: Auf Wiedersehen ::


:: The Best Bride & Groom Pose Ever ::

Morning...Assalamualaikum semua.....~~

heee...pg2 ni cik el tau nama Cik El dh kene Tag..hikhikhik~~!! 2x.. before this dgn Cik Lijah now dgn Cik Deby....puasa arini lg semangat nk buat... Cik El bukak FB semata2 nk amek gmbr kawin adik Cik El ni.... jom!

Syarat2 Penyertaan ::

1. Terbuka kepada semua...Wajib menjadi follower blog Cik Emah

2. Menulis satu entry mengenai contest ini dah TAG 5 orang rakan anda. 

3. Upload 1 gambar terbaik dalam entry anda tadi yang bertajuk "The Best Bride & Groom Pose Ever". Tak 
kisah la gambar pasangan mana pun asalkan korang x copy restricted pic sesape ok.

4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.
senang kan???


So Now, kita view pulak gmbr ni ye... gmbr ni masa majlis adik cik el.... skrg dhde anak ye..=).





ok! so ape kata korang semua??? sweet kan??
1stly, cik el suka pic yg atas tu sbb kita sama2 melayar bahtera dlm kehidupan berumah tangga....
rasa mcm dunia ni kita yg punya... disinari dgn kaler merah yg membangkitkan semangat di antara kaler putih yg suci tu..

2nd, pic yg hidup kita ni sentiasa dicorakkan oleh kita....
senyum gelak tawa boleh menyembunyikan semua perasaan yg sedih maupun pilu...
kerana hidup suami isteri pndai menjaga maruah masing2 dan menutupi segala kelemahan pasangan kita..
aminnnn...~~!!

------------------------------------------------------------------------------------------


5 sweet Bride yg Cik El nk tag adalah ::

Shahira Fauzan  ( Pink and Orange Theme)
Nida (!Our Love Notes!)
Rilla ( Kanda Dinda With Love)
Hidayah hiddensity ( Bride to be Wedding Diary)
Aley WillBeMrs ( WillBeMrs)

Done...so, nti tlg join contest ni ye..=)

:: Auf Wiedersehen ::

Friday, 27 May 2011

:: Ini Betul - Betul Punya ::

Assalamualaikum......and salam sejahtera mereka-mereka yg membaca blog ni umumnya dan membaca this khususnya. aik, tetiba pulak jd skema arini. Maklumla...arini ari last bergelar tunangan org ataupun status single. keekkekee.....after this xde nye dh status bujang tu. alahai...sayangnye nk tglkan status tu! xpe2....terus post ni post last menjadi tunangan org. Ini betul - betul punya last entry bukan yg previous one ek......

hah....~~!! nk tau satu cite x pg ni???
pg2 Cik El bgn mcm biasa la..kalo ni lewat ckit kul 615pg...kejutkan En. Tunang Apis suh solat subuh. Lepas tu solat. abis solat around 630 gitu, Cik El keluar g halaman umah tu. pg2 sejuk kan.....Sekali, g kt tempat tok jah yg tgh menyiram pokok kesayangan dia tu..... atok ckp dgn Cik El..."tlg boleh??? tolong sapu laman ni....ade batu la dgn pasir.". Cik El pun mengangguk dan ikut pesan dia....

Hamekkkk ko pengantin baru~~~!! kene sapu laman yg beso tu. smlm ko bersenang lenang dlm pool kan, ni sambung lg keje.... kalo mereka-mereka nk tau, laman atok yg dh berbatu cntik tu beso lebih kurang 3 court badminton. tp yg buat utk court badminton tu satu je act. cuma dianggarkan je. tu xtermasuk yg laman ke depan gate. waduh2, bisa pengsan ini pengantin baru~~~!. nasib yg rumput2 tmpt parking kete guest dtg xkene sapu...hikhikhik... tu belum lg kolam ikan yg kt laman tu. xlarat dh den.. Cik El ade amek gmbr, tp xterang pulak sbb dh menggigil kepenatan kan. rumah atok Cik El sebelah je dgn Guthrie Corridor Highway..leh nmpk gitu.

ni laman belah kanan..ade kolam ikan tepi tu dgn pangsi...

ni portion kiri. ade court badminton. penuh ckit sbb letak van dgn khemah, meja, kusi..


ni laman pokok kesayangan atok... blkg sana ade buai rehat. redup je .boleh tdo kt bwh pokok rambutan


yg ni yg xsanggup sapu sampai ke depan. sapu sampai kolam je. hikhikhik.
sapu la ikut portion. tp satu portion ni dilindungi van dan khemah. pastu garaj smlm dh basuh cuma masih berpasir sbb mmg ade pasir antara senggat batu tu....sebelah rumah pulak,atok mmg tgh naikkan umah 2 tgkt utk 2 unit. so, habuk2 semua masuk. xtutup pulak construction....adesss~~~!! lepas satu portion ni, g portion yg lain pulak...sampaila tamat. berpeluh2 di pagi hari. nasib atok bgtau pg ni...kalo tghari, jenuh aku...berpeluh2 dibawah sinaran cahaya matahari....

arini, Cik Ita nk wt deco bilik. nk letak kelopak bunga ros merah di atas cadar yg putih suci tu..excited giler! hahahahah...mengong dh Cik El ni.... mcm tmpt adik Cik El tu. letak bunga ros...xsabar rasanye.  ptg kang nk kuarkan barang ape yg patut. langsir pasang baru. sbb bilik ni dh mmg english style. newly painted baby blue. so, mcm sweet sgt. bilik ni xde la besar mane utk berkemas berbanding laman tu. laman tu mmg betul-betul punya penat la~~!! sakit pinggang gue....=).

mmg post ni kaw - kaw nye. jap lg nk bersihkan tingkap kt ruang tetamu. kang kt kayu2 tu ade pulak nmpk taik cicak susah pulak.....kan kan kan??? biarla org dtg selesa....cuma kali ni, mmg betul - betul punya ramai la dtg utk my solemnization. tp sedara mara yg dr KL. yg dr Jhr xsure sbb diorg maybe dtg yg masa sanding tu..... bajet kitorg act 150 org je, tp tgk list yg mama dgn ayah wt lebih je...aduyai~~!! segan then. dan lg satu! anak makcik Cik El pulak boleh dia kuarkan PA System. hammmeeeekkkkkkk ko! konfem lg menggeletar si En. Tunang Apis nk lafaz akad. hehehehe...pastu turn aku pulak berlafaz ikrar jgn nusyuz...Make sure u have ur voice ok! petua baru utk berkahwin.. hehee.minum asam jawa lebih ye.

okla, mau sambung keje lain pulak. biar letih sekaliarung....mlm kang boleh tdo awal sementara Ned Henna dtg around 11pm. weee...~~!! selesaikan ape yg patut ye...esok dh nikah. gatai jap no.... so, doakan semua nye berjalan lancar ok. ini mmg betul-betul punya wish....hehehe...

take care ya! dan Happy School Holiday to all......~~

:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 26 May 2011

:: Post Akhir Menjadi Tunangan Orang ::

Bersediakah anda,  Elni Nadra Ibrahim???
Soalan tu lah yg selalu diutarakan pada Cik El dalam mgu ni...huhuuh~~!! yg mampu hanyalah senyuman.. as usual, they know me, person yg mmg suka senyum...=).

tp, bila fikirkan balik arini, Cik El rasa takut... berat dh tanggungjawab pasni.. xmcm dulu, boleh enjoy je....pape kene ikut ckp suami. kan kan kan??? bila letih pun, kene gk ckp lembut bebaik dgn suami. kene faham dia cmni. adess..~~!!

sbbkan..arini seharian Cik El dgn En. Tunang Apis g mencari umah sewa. susahnye!! memerlukan kesabaran yg tinggi. kalo semua nk tau,arini Cik El ponteng keje sbb kt ofis xde wt pape pun. yelah,satu team Cik El g site johor. so,mcm xde pape fungsi kt ofis tu... officially cuti esok, tp Cik El dh Officially cuti arini.....pg td je before ilangkan diri, we all g keramat amek cincin En. Tunang Apis. hehehe...suka!

bygkan, dr kul 9 pg lg dh kuar cari umah...sampai kitorg naik letih. sbb dh merayap satu KL dgn Selangor. tu pun Selangor xmasuk Bangi, Kajang dgn Seri Kembangan Serdang nye team....tgk yg kt Ampang, ade satu tempat ni jauh terceruk kt dlm. mmg betul2 privacy yg Cik El nk,tp melampau giler jauhnye. dhla jauh, kuar2 je jammed teruk. timing dgn jarak xsesuai. reject!

then, g area Damansara pulak....aduyai~~!! satu tempat ni menakutkan betul. ramai foreigner. terasa mcm duduk di luar negara lak, padahal negara sendiri. aik, macam mane ni kt negara sendiri pun dh takut???  pastu,  area situ menggerunkan... liff dia yg rosak, kwsn dia yg siyes Cik El ckp dgn En. Tunang Apis, " if camni, saya xnk kuar without awak....mmg xkan berganjak. mau nangis ni...". heee....Cik El mmg takut ckit kalo cmtu. pastu ade rumah yg Cik El g tgk pulak, nk masuk 10hb then kita pulak nk g samak. adui! ada masa lak nk menyamak satu umah??? Hmm.... Cik El berkenan kt Damansara Perdana...sweet je. privacy and calm je. but, fullhouse. kalo ade pun 1000 and above. mcm membazir sbb duduk 2org je.

g usha kt tempat lain pulak...tmn melawati. huh~~!! lagi dahsyat. Cik El rasa rumah apartment tu biasa2 je. xde la ala2 residence service condo. tp dia cas satu unit tu RM1800 plg murah and basic thing je. Mak Ai...~~!! kalo aku tokey minyak okla gk kan...??? ni kuli minyak kelapa sawit je..... pheewww~~!! then, boleh pulak pak guard tu kata ape??? Encik nk belah sana x? ada kosong..satu unit RM2500. perrrggghhhh~~~!! berasap Gua dgr dr mulut laki gua....

sambil2 mencari ke tempat, Cik El ade gk online thru phone. cari kt mudah.com, iproperty malaysia, majalah.com dan byk lg la.... tetiba dpt tempat yg Cik El nak, Bukit Bandaraya Shah Alam. Apartment Seri Nuang...alamak! mahalnye......RM1300 kot. pokai den cmni. pdhal pg td pergi diorg kata xde kosong.. cehhh, penipu ye..tp xpe, xlarat den nk membayo nyo. jenuh den. setiap ari kais pg makan pagi, kais petang makan petang....hehehehe..

Subang Airport mmg tempat aimed Cik El gak. tp situ susah nk dpt. tmpt "hot" cmtu mmg sentiasa jd mcm Along. Sape cepat dia dapat..... ade satu ni, advertise ok la. cun je semua yg Cik El nk semua ada....sekali kol, awakla org pertama kol saya ni. br je advertise. cite punya cite budget nk g tgk la td, skali dia ckp kemasukan July. Adeesssss! cancelllllll......

byk tempat gk yg kitorg dh g arini..sehari suntuk. solat pun ntah mane2 je....nmpk je masjid g masuk solat.
Lastly, sbb dh ptg dh. Cik El pergi area Sg. Buloh pulak. hmmm...menarik adv dia tp ade gkla kekurangan dia~~! ade security, ade parking sendiri, ade balcony, rumah apartment, ade sofa, ade peti ais, ade mesin basuh, ade kitchen, ade dapur, ade dining table, ade tv, kabinet, katil 2 tingkat 2 unit....semua skali RM600!!! OMG...... terus kol kata nk view rumah sbb xyah beli pape until beli umah sendiri. set bilik tidur yg kt johor boleh hold dulu.  if ok i will pay ur deposit. cuma satu je la, no lift (so, boleh wt exercise kuruskan bdn secara percuma, no fitness celebrity ye.....mcm rjn la kan.) dan rumah tu tingkat 4 hokay! amacam????

tgk2, dh ptg kul 6lbh. terus g petronas dan solat asar. hmm...keletihan,xtau nk wtpe. kdg2 bertekak gk dgn En. Tunang Apis sbb stress. tu yg kata bersediakah utk menjadi yg terbaik utk ur husband wpun dlm keadaan penat dan stress......??? huhuuuh...soalan cepumas gk pd yg lain. blk maghrib terus solat. Cik El dh start tdo umah atok arini.... lepas solat, ape lagi, mengemas bilik pengantin lor... baru je siap pasang cadar! putih gitu.....hikhikhik...

lepas bentang cadar, atok bising suh mkn. lauk bibik dh panaskan...ekekeke.. timasih bik ina....~~~!! kitorg mknla....sekali, makcik Cik El dgn anak dia duk bersihkan garaj utk majlis. khemah dh pasang dh. simple je sbb dh byk duit air mengalir di Johor. kihkihkih~~!! atok ckp, pengantin ape lg, lepas mkn g kemas. kitorg pun dukla kemas. tetiba, terasa nk ke blkg. wah!! teruja tgk air dlm swimming pool tu. sejuk..kebetulan penat dan kepanasan...... lepas siapkan keje, Cik El terus masuk dlm pool....yeeaahhhh~~!! segarnya......rasanye mcm melepaskan penat arini ke dalam air. ilang terus bebannya..sambil melihat panorama alam di waktu mlm sambil diikuti bunyi kapal terbang  menghala ke Subang Airport. melihat plane bergerak pantas dlm seklip mata sahaja sudah hilang dr pandangan mata..En. Tunang Apis tgk je. sbb dia xbwk baju. hehehhee...tgk je la ye wak....~~!!

ni la swimming pool nye...

jom berenang!

now, ngadap laptop~~!! buat ape yg patut.. ekkekee... btw, Cik El dh siapkan bunga rozet dlm 20kuntum. jom kita tgk yg ade ni..tp bertindih2 jadinya..... selingan ok!

colourful kan?? tp butang dia xcntik sgt la..

huhuhu...after nikah nk g hunting butang lain pulak. thanks Mira sbb tlg guntingkan kain tu....sgt appreciated! tgl lg 20kuntum. tp ramai yg request buatla lebih...

sementara ni Cik El xleh nk tunjuk tutorial dia skrg, sbb Cik El wt semua ni sambil2 ms kt dlm kete, tgh mkn kt luar. org pandang ke xpandang Cik El xksh, janji Cik El carik gk masa nk menyiapkan nya...~~!!

after nikah baru Cik El tunjuk how to do ya! and 2 contoh DIY dr fabric felt tu akan menjadi deco meja VVIP. adik Cik El akan bwk gelas runcing dia,dan akan dihias dgn reben...dan letak setiap gelas 2 design yg simple...~~!!

okla..mau rehat...esok nk g cari brg2 yg perlu siap lg.... mau cari coklat, buah anggur, sireh dan juga fresh flower ye. mestilah bunga lili kan dgn baby breath yg sweet tu..... mlm esok kul 11 Cik El berinai...aduyai~~!! sekejapnye masa berlalu. ptg esok mama sampai...sbb ayah kene keje pagi. adik Cik El blk after solat jumaat sbb bos dia xbg cuti. keje byk. so kalo dr JB nk ke KL mau jammed kalo lewat sbb esok last SEKOLAH! huh.......so, pada semua, berhati2 ye..... ni maybe last post Cik El menjadi Tunangan org. sbb pasni dh menjadi ISTERI org pd 28 Mei 2011 dirancang pd pukul 10pg...Mudah2an berjalan lancar..dan yg penting, sedara mara dan jugak nenek dr Indonesia pun turun Malaysia sbb nk tgk Cik El kawin. Bahagianya~~ hehehehe...take care ya semua! doakan yg terbaik utk Cik El ok. and Selamat Pengantin Baru pd sesiapa yg bernikah pd mgu ini.....=). Semoga semuanya berjln dgn lancar hendakNYA seperti yg kita idam2kan..insyaALLAH....


:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 25 May 2011

::Solemnization around the corner 3 Days To Go ::

Assalamualaikum semua.....salam sejahtera mereka-mereka....~~!!

setiap detik dan ketika, berlalu begitu pantas
tanpa disedari masa makin menghampiri
kita masih terkapai kapai 
tp ape kan daya..
masa tidak menunggu kita
dan kita la yg mencorakkan masa itu

dunia ini bagaikan jejak di pasir
tiada yg akan meninggalkan sebarang kata
pastinya terluntur jika tersalah i'tikaf
dan pastinya kekal jika beristiqamah dan beri'tikaf


hati terasa sebak
kerana hnya beberapa hari sahaja
diri ini akan bertukar status
kehidupan akan bertukar juga
malah, setiap perkongsian hidup perlu diselaraskan

sebak lg
kerana aku pernah hidup di bwh cahaya
cahaya kasih sayang mama dan ayah
cahaya yg tiada tolok banding nya
cahaya yg bakal bertukar tangan

sebak makin mendekati diri ini
mendoakan segalanya berjalan lancar
mendoakan masjid dibina kekal
mendoakan hubungan ni menjadi halal
mendoakan utk mengukir senyuman
dan mendoakan setiap saat menjadi satu larasan syariah

sebak sentiasa menyelubungi pd ketika ini
kesusahan bakal dilalui dgn senyuman
kesenangan bakal dilalui dgn kesyukuranNYA
kebahagiaan bakal dilalui dgn pujianNYA
kepahitan bakal dilalui dgn kesabaran
kesedihan bakal dilalui dgn ketaqwaan
kegembiraan bakal dilalui dgn tawadu'
kejayaan M.A.S.J.I.D. baru diungkapkan dgn hati nurani yg suci.
Amiiinnnnnn~~!!


sebelum tidur, En. Tunang Apis menghantar text ini :

"Cinta agung kanda utk dinda melebihi agungnya cinta laksamana Hang Tuah terhadap Gusti Adiputri Retno Dumilah"


Hati ini terpaut tatkala diri ini terasa sebak bila masa menghampiri ku... mengharapkan sesuatu yg lebih baik apabila bersama nanti... terima kasih wahai kanda yg byk bersabar demi dinda... Dinda mengharapkan semuanya berjalan dgn lancar hendakNYA dan dunia ini pasni dicorakkan dgn dunia Islam yg begitu indah.
Semoga Allah berkati majlis kita dgn diraikan oleh kalangan - kalangan org yg beriman, soleh dan solehah...


:: Auf Wiedersehen ::

Tuesday, 24 May 2011

:: Tgn Gatal >> DIY from FELT Fabric again ::

Assalamualaikum semua.....and salam sejahtera...~~!!

mereka-mereka arini cmne? better than yesterday???
pheewww...~~!! too hot today but now its raining like cat and dog. scared to go out rite now....menderu bunyi angin tu...diikuti dgn kilat dan petir + guruh ( Cik El xreti nk bezakan petir dgn guruh..yg tau kilat je sbb shining..) Cik El lepas lunch td sambung la wt bunga rozet smlm tu dgn kaler yg lain pulak, tp tertgl gam tembak. so, wt je la based dia... hehehe.. pastu mcm nk wt bende lain. tgn gatal...yg ade ni pun xtersiap, dah nk wt bende lain. ape boleh buat, suka nk cuba2.....nasib sanding smgu lewat dari nikah. so, mcm relax lg kot...=).

yg ni Cik El wt sbb nk letak kt umah kitorg nanti. nk letak atas meja mkn.. sweet je. letak dlm vase yg jernih tu, then letak mcm2 jns corak dan bentuk. ade tgi ade rendah, ade bulat berwarna warni dan ade segala2 la.... yg penting simple. kan kan kan???

 jom kita usha ek...mls nk taip byk2, so kita review ok!


ok x rasa2 nye?? ni try and error je. lg2 bunga tu.


dalam gelas mcD pun jadi la....




single and available...

rose dr jarak dekat..comotnye~~!!

pandangan sisi.....

ni ade tmbhn bunga rozet yg Cik El terajin nk wt sekejap tu xabis siap....separuh jln. btw, this entry refer from previous entry.



antara kaler yg Cik El pilih utk bunga rozet..

siap wt bekas tu td supaya nmpk kemas....

so, ni je yg Cik El rajin nk wt....tp deco rumah la...xde la kosong je kt atas meja mkn nti..hikhikhik....
pape pun, sharing is caring....~~!! kalo rs ade comot tu biasa la..sbb br buat dan main redah je. xde nye nk pk2 panjang... take care ya semua nye...

:: Auf Wiedersehen ::

Monday, 23 May 2011

:: DIY Bunga Rozet ::

hye.....dan Assalamualaikum...~~!!

sudah hampir ke penamat utk hari ini kan...blk keje td,awal...~~!! sbb mencari kain felt dr kak Diana. ok kak diana...sporting. yg plg best, Cik El rambang...~~!!

semua tertnya2 kan ape yg Cik El nk wt lg sedangkan tarikh makin menghampiri, tp ade je nk wt. xreti duduk diam katakan...hehehe...

siang td, suh En. Tunang Apis g beli kertas keras, tracing pensil,  pin, butang dan kain felt. tp dia xjumpa. so, Cik  El pun cari kt internet. ingat nk g Dinso Japan kt The Curve tp sbb mls nk redah jammed pilihla ke tmpt kak diana. sbb sehala nk blk Shah Alam...

ni contoh bunga rozet yg Cik El wt baru je sebentar, sementara menunggu Isyak... siap xtanggal telekung sbb excited nk buat bunga rozet dr kain felt....tgn xde la creative mane tp utk setakat blaja tu boleh la...
act, this flower utk yg menolong Cik El pd hari majlis sanding seperti pengapit, penanggah dan jugak family...hikhik..

sangat universal sbb boleh je nk jdkan ia keronsang or butang utk majlis2 funky... tp Cik El wt kecik ckit. xde la bazir2 kan.... jom, check it out~~!!

taraaaaaa.....baru wt 2. utk percubaan je. comot ckit.

blkg bunga rozet

gelap sgt, terpaksa pgg..



ni lah contoh depan blkg dia...

so, ni je Cik El nk update...~~!! nti kita bersambung lg ek! 

:: Auf Wiedersehen ::

:: DIY Petals of Rose ::

hye mereka-mereka....
dah mkn??? td Cik El mkn kt bgunan HP je...tp crowded. before Cik El kuar mkn, ade bende yg tetiba Cik El terlintas nk wt. recycle paper je guna. xpun newspaper... saje je sbb teammates semua dh g site jhr kan...
xde keje sgt..

ni yg terlintas kt Cik El.... cuma xcukup bhn je la...sbb kt ofis kan. (sila abaikan selain drpd subject ye...hehehe)

ni pandangan dr sisi

pandangan dr atas

close up lg...



boleh x tolong Cik El ape nk wt dgn bende ni??? ingat nk guna lidi buah je. pendek. so boleh wt kecik lg dr yg ni.. nk buat bunga rozet nk kene beli felt fabric dan gam.  kemudian beli kancing butang tu supaya boleh pinkan kt baju...

new idea??? sbb pasni Cik El nk buat guna sampul hadiah yg simple but nice. or paper corak. then, daun dia nk tukar corak lain... kene tukar gaya lain.

so, anyone have an idea?? Share with me ya!

:: Auf Wiedersehen ::

:: Rehat Seketika Sambil Tersenyum ::

Jom kita bergelak ketawa pd hari Isnin yg sejuk dan muram...~~! 

**MONDAY**

**TUESDAY**

**WEDNESDAY**

**THURSDAY**

**FRIDAY SATURDAY**

**SUNDAY AFTERNOON**

**SUNDAY NIGHT**


ok,ni je yg boleh Cik El share ok! sweet for u guys yg sedang kebosanan.. sama kan mood kita dgn dia for every week. tipu la kalo xsama.. tersenyum x tgk gelagat patung ni? heheee...Cik El suka sgt... tp kalo ari Ahad and utk bulan 6, Cik El prefer mood Friday Saturday....Mood kawin katakan...

**p/s : wpun kita bahagia dan germbira pd hari ini, jgn lupa kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa2 anak yatim yg terbunuh dlm kejadian Tanah Runtuh di area Hulu Langat. sungguh menyayat hati tp Allah telah menetapkan setiap kejadian itu.. pasti ada hikmah disebaliknya...~~!! Al-Fatihah.

:: Auf Wiedersehen ::

:: Updated Checklist ::

arini dh ari isnin.... sekejap ni nk masuk ari mgu yg akan datang...
setakat ni, checklist Cik El alhamdullilah boleh membantu byk bende...
my event is around the corner. quite nervous sbb preparation less than 2 months. on da spot because of future hubby family's decision. Diorg xnk melengah2kan majlis ni...Cik El pihak perempuan terima sahaja...=).

mgu lepas,semua dh menyiapkan senarai checklist yg masih pending.
mgu ni ativiti berikut telah siap :
 1) Cincin Lelaki
 2) Deco Hantaran ( tgl sireh junjung bergabung dgn buah sahaja blum cos use fresh flower)
 3) Kemas bilik.
 4) Hantar borang nikah pada Tok Kadi...bab ni suka! hee....
 5) Tudung dan anak tudung
 6) Inner baju ( sbb bj Cik El jns yg besar tp leher besar, lengan pendek, ade yg jarang... zmn muda2 kan ='p. )
 7) Bakul utk hantaran sireh junjung ( pusing satu pasar pagi Shah Alam 2-3x tau, tp pakcik tu xjual pulak...beli kt kakak yg mahal tu....sob sob..)

hehehe....ni je senarai yg pending. jom, kita usha yg full nye.


::Sebelum Bernikah::

Kursus Perkahwinan
Isi borang
Ujian HIV
Kad Jemputan Kahwin
Kos mendaftar
Banner

3x Bunga Manggar

::Pernikahan::

Baju Nikah
Derma Tok Kadi (RM160)
Mak Andam  (Kak Leen)
Gelang
Cincin
Rantai & loket
Jamuan  (Katering SK Kuang)
Cenderahati

Bantal Nikah

::Barang hantaran kepada hero::
1.        sirih junjung
2.       buah-buahan
3.       sejadah & kain pelikat
4.       perfume
5.        belt & wallet
6.       cincin
7.        kasut
8.       mandian
9.       coklat ferrero rocher

::Barang hantaran kepada heroin::
1.        Sirih junjung
2.       CincinGelang, Rantai & Loket ; duit hantaran
3.       Buku tafsir Al-Quran
4.       Telekung & Sejadah
5.        Mandian
6.       Kasut & Handbag
7.        Jam tangan

::Khatam Al-Quran::
Baju Khatam
Cenderahati tetamu
Jamuan
Mak Andam
 (Chika De Vogue Bridal)

::Majlis Resepsi::

Jurufoto/Videografi  (Alif)
Mak Andam (Chika De Vogue Bridal)
Bj persalinan
Pelamin

Payung (Chika De Vogue Bridal)
Khemah (Pak Wan)
Jamuan
2x Bunga pahar (Pengantin wt sendiri)
Kek Pengantin ( Kak Nor N Hayat)
Cadar Katil
Hiasan hantaran (Pengantin wt sendiri & Cik Ita)
Hiasan bilik tidur
Solekan Pengapit
200-300 berkat (catering uruskan)


::Cenderahati Tetamu::

1300x Paper bag
 (Nurul)
50x Cinderella Box (VIP)
800x Muffin Coklat  (Nurul)
400x Apam colourful (Epy)
1400x kerepek
30x Bunga rozet
80x Bunga Pahar (Pengantin wt sendiri)
45x Pomander Ball (Pengantin wt sendiri)

::Hiburan::

Kompang
Silat pengantin
Kumpulan marhaban/berzanji

::Sistem PA::

Satu set sistem PA (Ayah Angkat Sponsor)

::Photoshoot Outdoor::
Lokasi
Mak Andam (Chika De Vogue Bridal)
Bj Sepersalinan
Photographer (Alif)

::etc-etc::Berinai - Tangan/Kaki (Ned)
Bunga Tangan (fresh flower) (Karen sponsor utk nikah)
Bekas Renjis (M)
Pintu Gerbang
Homestay belah lelaki and sedara mara
hantar borang kebenaran kt jurunikah (smgu sebelum nikah)
fitting bj kawin pd 31/5 & 1/6 (De Vogue Bridal – Chika)
tisu majlis
air basuh tgn
plastik sampah
paper bag & colourful plastic utk souvenir nikah
Pinggan Cawan Polysterin
Alas Dulang 2 layer
Wedding Tag for Pomander Ball
GuestBook (Epy Sponsor)
Pinggan Hantaran



tp masih ade yg pending lg sbb kene beli last minit kang.

 1) Bunga fresh flower lily dan baby breath + sireh
 2) Coklat & Buah Anggur Pepel
 3) Fitting Baju Sanding on 31st May.
 4) Paper Bag utk Majlis Sanding tgl lg 230pcs xsiap...


ni Cik El ade bg contoh deco hantaran pihak perempuan kepada pihak lelaki yg My Aunt buat dan i renovated la ckit2.... bg tgk dr jauh je ye..hikhikhik.
balang coklat je kosong sbb nk letak paper shredder kaler putih and pepel. dh beli kertas tp xshredder lg.. hikhik....

jom!

kalo boleh sesimple yg boleh...=)

masa Cik El lepak kt umah my aunt ni, my uncle asik ngendeng je kt i..(eh,tau kan ngendeng tu ape?? kang terckp bhsa jhr ade pulak yg xfaham. ngendeng tu mcm duk melesey..mcm duk bodek2 gitu...) dia ckp apesal brg hantaran tunang awak ni mahal2? berkenan pulak....kita tukar nk x? hikhikhik...Cik El jwb huh..~~!! kalo la dpt carikan brg2 ni dgn senang kita xksh,tp sebab dia terlalu cerewet mmg susah nk berkenan di hati beliau.....my uncle berkenan kt kasut skechers tu dgn wallet kulit En. Tunang Apis tu. bg Cik El, En. Tunang Apis ni mmg high standard. nasib aku ni jns jimat. semua nk cut. haahhahaha....( isteri mithali kan....boleh managed kewangan dgn baik pasni..)

mgu ni semua teammates g site jhr...Cik El xdpt join...so, terpaksa la duk ofis sorang2 kang. bertemankan beberapa org di ofis....cuti kawin kan xlama lg... 
btw, good news for now is we got rumah utk disewa sementara. wpun En. Tunang Apis xsuka duduk apartment but we have no choice. thn depan baru we all nk beli umah teres 2 tgkt utk menyenankan kerja2 beliau dibuat di rumah....=).

take care all....jgn lupa bekfes and lunch ya! jgn malas2 di hari Isnin ok..

:: Auf Wiedersehen ::


:: Update >> Cincin Pengantin Lelaki ::

assalamualaikum semua and salam sejahtera...~~!!

Majlis nikah Cik El tgl beberapa hari je lg. kurang dr 5 hari. phewwww~~!! semua dh selesai kecuali rumah utk disewa. mcm kelam kabut gk..

this week mmg Cik El fully utilized. sbb setelkan ape yg patut....
btw, ari sabtu aritu Cik El g ke KLCC nk mencari cincin En. Tunang Apis. tp hampa....sbb Bausch under renovation.... duk pk mane la yg Cik El nk cari. tetiba En. Tunang Apis kata g cari kedai emas melayu.so, kami pun beransur pergi dr KLCC. sbb mls nk membuang masa di sana kami berdua pergi ke pasar keramat. lastly, jumpa gk di sana. tp design yg En. Tunang Apis nk sgt simple dan susah nk jumpa. nk tempah kene dlm smgu. XSEMPAT~~~ majlis kan sabtu ni..... jln dan jln br jumpa satu kedai ni. tp kene besarkan size dlm 1size je. so, boleh lah org kedai besarkan....kene pick up on wednesday...~~ Alhamdullilah, dpt gk rezeki wpun harga dia around 200 to 300. sesiapa yg masih mencari cincin lelaki, boleh la ke pasar keramat.quite crowded tp no choice. sana ade pilihan gk utk design baru. cuma berkenan ke xberkenan. mcm En. Tunang Apis ni dia cerewet. xnk ade batu besar, xnk yg timbul....tp rezeki menyebelahi kami pd aritu. thanks jugak pada Pn. Chocolarissa sbb bg choice utk tempat lain for Bausch . Thumbs up for u,my dear...~!!


btw, Cik El masih ade senarai yg boleh mereka-mereka membeli cincin kawin lelaki islam yg telah diakui oleh blogger lain. jom, kita sharing is caring ya!


    Outlet :  Mid Valley (KL)
                 Gurney Plaza (P. Pinang)
                 Queensbay Mall (P. Pinang) & 
                 Mines Shopping fair (Seri Kembangan)

2) Emas Sri Pinang
    Jln. Masjid India, Ground Floor No. 6,
    Kuala Lumpur

    HQ      : PJ, Selangor
    Outlet : KL
                Selangor
                Johor
                Kedah
                Kelantan 
                Melaka
                Negeri Sembilan
                Pahang
                P. Pinang
                Perak
                Sabah


                  
So, Setakat ni je yg mampu Cik El boleh tlg ye. sbb mmg quite susah bg lelaki yg pentingkan design dan juga material. pape nti, b2b boleh la bertnya pd Cik El ok! semoga ape yg diimpikan bakal2 hubby mereka-mereka tercapai.....=).


:: Auf Wiedersehen ::

Friday, 20 May 2011

:: Ron95 Naik Kawin Merundum ::

uwaaaaa..........~~~!

nk ngis ni...before this guna Ron97 tp naik melampau tukar Ron95. Now Ron95 naik nk tukar ape??? NGV pulak berat nk carry dlm kete. kang space utk bershopping xde. adesss~~~!!

Naik KETE LEMBU la cmni. xpun beca gilir2 dgn bakal suami. huhuhu....td kol En. Tunang Apis bgtau minyak naik, dia kata tau dh......rupa2nya dia xbgtau pun kt Cik El....Cik El ngadu la..cmne ni??? nk kawin blk JB miskin ni.....En. Tunang Apis ckp kita naik bus je..senang cite. Mane boleh~~ bahaya la bus skrg.. lg satu, xromantik la cmtu. huhuhu.

Minyak terlampau mahal. Minyak Dunia turun tetiba pulak minyak Malaysia menaik~~!!




Kla.. nk update ni je. this week Cik El fully utilized uruskan hal2 yg masih tergendala. mgu depan dh majlis nikah. mcm2 kene update. esok gk nk g sambung facial, esok gk mengemas bilik nikah. membuat hantaran. pastu kalo sempat nk g KLCC cari cincin En. Tunang Apis. xsempat kene la ari ahad. ahad pg pulak nk g Pasar Karat Shah Alam. nk cari bakul rotan utk sireh junjung. murah2..pastu shopping tudung utk imej baru after kawin....weee~~~!! kene tgu kemunculan baru Cik El ye.....mengemas brg2 di rumah sewa sbb sudah mau pindah......


huish! lg satu yg paling penting. keje kene siapkan by today tp Cik El xlarat. Slide tu kene siapkan b4 my teammate g site Jhr. nk xnk, Cik El kene bg manual modul tu. if not,xkan Cik El nk kene trn jhr??? adess....wedding is more important than work! yeeaaahhhhhh...... maaf Boss. xsengaja pilih time ni.... pas cuti kawin saya cover blk ek project saya tu...yg penting bonus saya masyukkkkk ye! syg Pak Mat....=)


:: Auf Wiedersehen ::

:: DIY TQ Tag ::

hye...assalamualaikum semua..~~!!

salam tghari ye....arini dh hari jumaat. tgl beberapa hari je lagi cik el dh melangkah ke alam perkahwinan. dup dap dup dap gk ni..hikhikhik~~!! mcm2 berlaku arini tp tawakal pd nye.....

arini cik el meeting. semua dh kelam kabut sbb kene g site jhr next week but i can't. so, setelkan by today. kebetulan pulak ade mslh sedikit tu yg xdpt nk membaca semua blog2 yg cik el follow. cuma td terbaca cik zimie nye blog. about gabungan TQ tag pd goodies bag. heee...~~!!

so, Cik El ade wt beberapa contoh.... nti kita boleh share2. tp Cik El sertakan dgn contoh yg Cik El buat ye.

 Template 1


 Template 2



Template 3


Template 4




Template 5


Setakat je yg boleh Cik El share...=). kalo ade pape nk tnya,boleh la direct emel or komen di sini ye...Cik El sedia membantu. hukhukhuk..~~!! poyo giler. pasan sendiri.. kla, nk siapkan keje skit. next week 4ari je Cik El bekerja sbb cuti kawin pastu.....hip hip hoooraaayyy~~!!

:: Auf Wiedersehen ::