click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Wednesday, 29 June 2011

:: Oreo Cheesecake Lor... ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

pg yg muram dikala ribut yg kencang......hee..~~!! tp xpe. btw, semalam genap sebulan we all berkahwin. mcm xsangka. masa cepat berlalu..

so, decide wt oreo cheesecake sempena anniversary kami...... kebetulan lak, ade lg ice cream vanila tu. tmbh je lg adunan.....siap2 semua, pg td check lepas siapkan sarapan pg ni.... then bwk ke ofis. meh Puan El share ckit recipe ni...tp Puan El nye rs ade rs lemon ckit. terlebih sudah jus nye sbb lemon tu besar kot..hee.. 1st time nye trial. so ade lah kekurangan nya...hehehe.

pasni rajin2la wt supaya expert. kihkihkih..terima kasih b sbb bg supportive to me...=). Love u, chukkk~~!!

Chilled Oreo CheeseCake



CHILLED OREO CHEESECAKE


Bahan-Bahan :

200 gm Oreo  (asingkan krim utk dimasukkan dlm filling cheese cake) - hancurkan
60 gm mentega (dicairkan - Puan El guna Tatura Brand jns unsalted)
1 biji lemon (diambil jusnya)
500 gm krim keju (Puan El guna Philadelphia creamcheese)
65 gm mentega (pada suhu bilik)
100 gm gula halus (castor)
2 sudu besar gelatine halal (Puan El guna brand Nur)
300 ml whipping cream (guna jenis Emborg, boleh gk guna jns Anchor)
100 gm biskut Oreo - dipotong 4 (Puan El pecah kecik2)

CARA :
1. Gaulkan 60gm butter bersama 200gm biskut Oreo tadi dan bubuh ke dalam loyang kek keju (bulat) lalu tekan hingga 
    mampat. Masukkan ke dalam peti sejuk.

2. Pukul whip cream sehingga pekat dan gebu, kemudian ketepikan.

3. Pukul krim keju bersama 65gm butter dan gula sehingga kembang dan putih kemudian campur krim Oreo td. Gaul 
    sebati ye..

4. Campurkan jus lemon dgn gelatine dan panaskan dlm microwave oven lalu kacau hingga gelatine larut.

5. Masukkan whip cream ke dalam mixture krim keju tadi (3) dan bubuh gelatine dan biskut Oreo. Gaul sehingga rata.


6. Sejukkan dalam peti sejuk selama 4-5 jam. 


7. Boleh dihidang...tmbhn deco : hancurkan biskut oreo dan kemudian ayakkan di atas cheesecake tu td.. (tp Puan El xsempat dh sbb nk g keje..blk br nk buat..)


8. SELAMAT MENCUBA...




comot ckit potong...hee..~~!!




:: Auf Wiedersehen ::

Tuesday, 28 June 2011

:: I'm Craving ::

huhuhu...

Ice Cream Vanilla Oreo


last week Puan El buat sbb tetiba craving nk mkn handmade ice cream vanilla.. tp Puan El tmbh2 lak dgn oreo...

jom kita rajin membuatnya...Ni Puan El share recipe ye...=)

Bahan2 :

3 1/2 cwn          coffeemate creamer (Puan El guna cwn teh)
1 botol susu       Dutch Lady Full Cream (450 ml sahaja)
1/4 - 1/2 cwn     gula (depends ikut kemanisan masing2)

Caranya :

1) Masukkan ke3-3 bhn tu td dan gaul sehingga sebati...
2) Selepas sebati, masukkan adunan ke dlm bekas dan simpan di dalam freeze sehingga separuh beku (
     anggaran dlm 3-5jam sahaja)
3) Kemudian, keluarkan ice cream dan tuang ke dalam bekas. pukul dgn mixer sehingga kembang dan gebu.
4) Masukkan ke dalam freeze semula dan bekukan..
5) Bolehlah dihidangkan....
6)* Tambahan seperti biskut oreo diletakkan ke dlm adunan yg kedua. dibuang creamnya dan creamnya disatukan di dalam adunan yg pertama. boleh juga dihidang bersama almond slice yg dipanggang juga syrup coklat..

SELAMAT MENCUBA....

:: Auf Wiedersehen ::

:: Wedding Anniversary : 1 month already!! ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!

pagi yg indah....

sebulan bersama
duduk sebumbung
mkn bersama
kuar bersama
solat bersama
segalanya bersama
indahnya kenangan itu...

Engkau lah penasihatku
Engkau lah pembimbingku
Engkau lah pengubat hatiku
Engkau lah penawar duka
Engkau lah penceria hidupku

ingin sekali berbakti padamu wahai suamiku...
setiap masa setiap saat
dikurniakan selembut hidayah
senyuman mekar menggamit jiwa

terima kasih wahai sang suami
hantar dan menjemputku di office
mengemas rumah sentiasa
bersabar dgn karenah isterimu ini

tidak terungkap rasanya hidup bersama
segalanya amanah dari ALLAH
semoga ALLAH memberi sesuatu yg berharga buat kita
semoga bersabar dgn dugaan yg kita berdepan
semoga ALLAH memberi rezeki yg tidak ternilai
mudah2an ALLAH membantu kita
kerana Masjid itu Indah
kerana Masjid itu Tiang Kita....


*** merasakan sayu bila meninggalkan dia ketika ingin pergi bekerja...merindukan kamu wahai suamiku, rindukan wajahmu,rindukan di saat berjemaah bersama..dan aku ingin menjadi seperti Siti Khadijah dan juga Aisyah..peluk cium tidak pernah dilupakan...melayani kamu seperti seorg raja yg bertakhta di hati ini..***

:: Terima Kasih wahai Suamiku, Mohd Hafis Man dengan apa yang telah engkau berikan selama ini...dan Terima Kasih juga kerana memberikan isterimu peluang utk berbakti kepadamu..Semoga ape yang diharapkan olehmu wahai sang suami "semoga kekal hingga ke akhir hayat dan kita akan berjumpa dan bersama di Syurga nanti". Ammiiiinnnnnn..~~!! ::



:: Auf Wiedersehen ::

Monday, 27 June 2011

:: Bagan Lalang Sepang Gold Coast ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

every good morning today....gloomy, and raining..... what a day for today..hee.. nice to sleep rite, but u know we can't....sbbnya kita kene bekerja pagi ni... kalo xkeje, camne nk gain money... ahaks!

last week, supposely Puan El g kenduri kawin kawan matrik, Suhani Shara... belah dia Puan El xdpt dtg sbb Majlis bertandang Puan El.. then belah lelaki last week.. mmg niat nk pergi, tp kebetulan family 2-2 belah tnya blk ke x..adess~~!! smpai En. Suami Apis dlm dilema.....

kebetulan pulak, Puan El xbape sihat.... aritu g jumpa dentist ingatkan nk check je.. but Puan El kene wt treatment....kene filling. and then kene Root Canal Treatment...lama gk kt dental tu. siap kene xray lg..adess! takut tul smpai mengigil ketakutan.. nasib doctor tu jns pndai taking care his patient... cool down br dia buat blk treatment tu. and next month Puan El kene crowning plak tempat gigi yg dressing last week tu...and u know what, my bill almost RM1k...fuhhhh~~!! terbang duit last week. xpe la,asalkan gigi xngilu lg...

doctor ckp, around 24hrs dh xsakit gigi, but until sabtu still sakit. nk drive pun xthn apatah lg kalo drive langgar lubang2 or lopak yg sedia ada....mkn pun slow sgt. mmg lmbt la... so, my hubby decide xyah g mane2, rest and blk umah my family. so, blk umah family dia pikat ayam el pulak rest. but ptg tu kitorg g jln2 g pantai. mls nk g area PD sbb ada pasar mlm so quite crowded and bising. xsuka bila time gigi tgh sakit ye....

ptg after Asar, we all gerak g pantai... sementara menunggu family dtg sbb ayah keje until ptg so, kita la g membooking tempat tuk mkn mlm di Senandung Mlm restaurant...Puan El dgn En. Suami Apis duduk tgk gelagat org ramai kt sana. ade yg wt trip sesama kawan, ade yg wt family day main tarik tali... budak2 bermain pasir, ade yg mandi manda.. tp Puan El xsuggest mandi kt situ. xbest! heee.....kalo nk rehat santai gitu boleh la dgn angin2 sepoi bahasa....

di depan landscape Gold Coast

br sampai....

gelap ckit ni...

we r....

again..

hmm...syg dia!

hye..nk kenal boleh??

kaki kami...

nape dgn muka tu?? hee....

so, sesiapa belum pernah pergi Bagan Lalang Sepang Gold Coast, boleh la pergi...Puan El ada attached pic tp Puan El mls nk masuk dlm tu... btw, kalo dr atas naik flight, boleh nmpk chalet dia bentuk kelapa sawit. cantik!!

sekitar chalet


dh nk sunset dh ni..

ok x??







ni je yg sempat snap... pastu tgu family smpai...dan mkn. btw, kt restaurant tu cukup ade semua... toilet, surau and yg penting fully booked. pernah sekali we all berdiri selama sejam lebih nk dptkan tempat. mkn around kul 10mlm. pdhal dtg around kul 7.50-8mlm...

ok2....mau sambung keje.. kene edit blk banner project Puan El....have a nice day ya!!

:: Auf Wiedersehen ::

Friday, 24 June 2011

:: Review Majlis Bertandang Scene I ::

assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

dh hampir kul 12 mlm ni... Puan El menunggu Ice Cream Vanilla Oreo beku seketika..tinggal nk mixed utk kali kedua je ni...

so, sementara menunggu ice cream siap, Puan El nk bg review ms Majlis Bertandang. ade gk majlis tahlil kesyukuran... tp mlm tu just pkai bj nikah. MUA Puan El kak ipar je...senang kan???

so,xyah byk cite.. jom kita review ea...~~!!

Mlm Kesyukuran....

We are here....~~!!

flower girl happy giler dpt duduk atas pelamin...

jom berarak....

flower girl tu nape??

tertinggal sorang flower girl ni...

ni la pintu gerbang....sendiri buat ye~~!!

hah...bygkan semua orange gitu...~~!! 

time to eat..lapar giler dh ni...

4 dara pingitan...hee~~!!

FIL in Orange Zone

dgn adik....xkai baju ea...

Geng Adinda sahaja with MIL


penat tul bergambar ek...

haaaa...~~!! ni je dulu.. pasni review yg lain lak....ok??? mau siapkan ice cream dulu.. esok dh leh mkn...tp esok dlm dilema...either blk Karak ade kenduri kawin then ke air terjun dan main bowling OR balik umah Sepang....umah family Puan El... pape pun, Have a Nice Day ya~~!!

:: Auf Wiedersehen ::

:: Beginikah??? ::

aduyaiii....~~!!

cepatla masa berlalu.. serious arini.. parah!! mau tukar jarum jam lah cmni.
terlalu rindukan En. Suami Apis........

sbbnyeeeeeeee........... terbau perfume En. Suami Apis. miniature ade dlm handbag Puan El serta merta teringat bau bdn dia! Alamak.....
mmg xsabar nk tgu balik. mau peluk erat2....Oppssss~!! Sorry guys.....lumrah dh berkawin..
boleh je nk peluk cium dia...heee..( mood dh gatal dh ni....)

mau balik....
mau balik....
mau balik...


RINDUnyaaaaaaaaaa....~~!!

Givenchy Play from Justin Timberlake


4.10 dh ni...cepatla kul 530....~~!! 

:: Auf Wiedersehen ::

:: 2 in 1 ::

hmmm.....

sejak2 kawin ,mostly kene masak.... kalo boleh yg simple2 aje...
maklumlah duduk 2 org lg.. bukan bertiga maupun berempat...
hikhikhik...~~!!

act, penat gk jd isteri... asal blk keje je, pk nk masak ape...siyes!
mcm Puan El la... xtipu la..sejak2 kawin ni, bende pertama yg akan bukak adalah resepi!
haaaaa....pelik kan.. dulu mmg la rajin tgk2 resepi. but yg ni, mmg terlebih sudah.....
ari2 nk bukak...taip ape menu utama yg ada kt umah, then search jns masakan ape..
mmg dh tau nk wt ape, tp sbb tgn gatal nk try masakan lain..hahaha~~!!

nti bila korang dh kawin, mesti cmtu....
mula2 mesti la semua nk tau kan.... even dh kawin, mesti nk tau ape yg berada di benak fikiran kita.
jadi isteri kepada seseorg, nk tau gk petua2 yg baik...
mesti nk tau serba serbi tentang pasangan kita... tul x??

dh kawin, tiba pulak alam lain. ehem3....~~!!
dhde nyawa dlm perut. who know's???
simptom2 tu..... nk gak research..dgr ape org bercerita..
mcm2 ade bila dh pregnant...... tup tup, dh 2bulan...tup tup dh 4minggu...
excited menerima kabar berita....

heee.....berbalik pd topic asal...2 in 1??? ape kebende nye ni ek.....act, nk terangkan masakan yg boleh di makan bila2 je. mean breakfast & tea time, or bekfes & dinner. cmtu la kiranya..
act, Puan El jns msk simple je...more to dessert or kek....
kalo masak2 lauk ni boleh tp kurang minat....=)
sbb dr umur 12 thn lg memasak utk adik2....( huiiihhh.....terer lak. pd masak je la..janji perut kenyang..kihkihkih..)


so, kdg2 terpk gk ape masak yg simple.. sbb En. Suami Apis xnk mkn mlm sgt. dia nk yg ringan2 je. supaya bdn xnaik...dia xselesa kalo berat bdn dia naik. since kawin, bdn En. Suami Apis makin naik. lg2 tang perut. hee....

so, terpk la nk wt macaroni goreng. simple. tp el guna je ape yg ada di dapur...cmapak2 je. kalo ade bende lain kt dapur,abis semua Puan El masuk....
mknan ni simple, leh mkn pd waktu malam. and boleh jugak bwk ke bekfes. senang kan?? 2 in 1. ahaks!!
En. Suami Apis mmg pelik kalo tgk Puan El...ade je bende yg nk dibuat dan xpernah dirasa...

so, ni contoh yg belum di masak....

menarik kan kaler dia..~~!!


nampak menarik kan??? hikhikhik...tp ni yg ke2. yg pertama masak ms nk blk kampung utk majlis belah lelaki. sampai sana letak la macaroni kt dapur....alih2, nk mkn tgk2 dh ilang.....hhehee...nasib dh melantak dlm kete sbb lapar.... hahahhaa~~! (makan je keje kau ye El...)

so, yg ni dh siap di goreng dan di bakar sekejap..... kalo kt umah tu ade cheese mozarella mesti lg best kan!!! nyum2....

tadaaa...dah siap!

ni je yg sempat snap.. ade lg yg simple cmni utk mkn pg dan juga minum petang. cuma xtersempat nk update...

btw, doakan  kami kekal bahagia hingga akhir hayat...

teringat kata-kata En. Suami Apis mlm td... :

"InsyaALLAH, doa selalu mudah2an hubungan kita ni kekal dan bahagia... boleh jumpa lagi di Syurga nanti.... jumpa dgn anak2, parents..~~!! "


terus menitis air mata bila berckp jumpa di Syurga nanti....B, Maafkan syg ye..
Ya Allah, Engkau permudahkanlah jalan hidup kami ini....Kepada Engkau kami memohon....

:: Auf Wiedersehen ::

:: 44 Pantang Larang Bakal Pengantin ::

Assalamualaikum mereka-mereka...~~!!

ni ade petua..xingat mane Puan El amek..ada simpan. so, gunakanlah petua ni sebaik mungkin pd B2B ye...


Bakal pengantin zaman sekarang jarang disebutkan perkara ini kepada mereka, tidak rugi jika apa-apa pantang larang yg difikirkan sesuai masih boleh diikuti.
1. Jangan keluar dengan pasangan selama 40 hari sebelum diijabkabul utk mengelakkan tohmahan masyarakat. Selain itu ia bertujuan utk mengawal nafsu. Ia juga utk menimbulkan perasaan rindu dendam. Perasaan yg timbul akan membuatkan wajah pengantin lebih berseri.
2. Jgn tidur dirumah orang takut terkena ilmu. Ia juga utk menjaga nama
baik keluarga.
3. Jgn bebas keluar kemana-mana kerana takut disantau oleh mereka yg
mempunyai niat tidak baik.
4. Jgn makan nasi dgn gulai berkuah beberapa bulan sebelum naik pelamin bagi mengelakkan perut buncit.
5. Elakkan makan ulam yg berbau busuk seperti petaidan jering.
7. Jgn bercermin terutama selepas maghrib ke atas bagi mengelak diri dari perkara sihir.
8. Jgn membuang air kecil dan air besar serentak di dlm air contohnya dlm sungai, kolah kerana ia boleh melemahkan organ seks.
9. Elakkan minum air bergas kerana ia mempunyai gula dan gas yg tinggi dan boleh menyebabkan kencing manis.
10. Kurangkan makan makanan yg manis kerana jika terkena kencing manis, lelaki tersebut menghadapi masalah berat tika bersama.
11. Elakkan mandi malam kerana tidak elok untuk sendi-sendi.
12. Kawal makan iaitu sekali makan setiap hari (mengikut sesetengah adat)
13. Kaum lelaki elakkan memakai seluar dalam yg ketat pada waktu malam dan tidur meniarap kerana tidak bagus utk organ seks kerana darah tidak mengalir.
14. Elakkan terlalu banyak makan makanan laut kerana ia mengandungi banyak toksid.
15. Tiga bulan sebelum berkahwin, mula membuat urutan supaya pengantin mempunyai tenaga.
16. Amalkan makan telur ayam kampung seminggu 2 kali yg dicampur madu dan lada hitam yg ditumbuk utk menambah tenaga.
17. Bagi mereka yg banyak angin, minum air halia utk membuang angin.
18. Belajar ilmu rumahtangga drpd org yg berpengalaman dan sudah berkahwin
tentang rahsia memikat isteri supaya rumahtangga aman dan damai.
19. Jgn memuaskan nafsu dengan cara sendiri.
20. Cukupkan waktu tidur tujuh hingga lapan jam sehari.
21. Elakkan minum minuman keras dan merokok.
22. Elakkan terkena cahaya matahari kerana dikhuatiri hitam dan tidak
berseri pada hari perkahwinan.
23. Elakkan minum air soya kerana ia sejuk dan tidak elok utk alat kelamin.
24. Amalkan makan jamu supaya malam pengantin tidak mengecewakan.
25. Banyakkan baca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan. Sentiasa mengingati Allah.
26. Jgn makan sebebas-bebasnya kerana ketika ini sistem dalaman tidak
stabil.
27. Jgn terlalu terdedah kepada keluarga lelaki (simpan diri).
28. Jgn berembun atau keluar malam bagi mengelakkan unsur jahat.
29. Jgn bercelak atau berlangir serta memotong rambut seminggu sebelum ijabkabul.
30. Jika telah nikah gantung tidak boleh bersama.
32. Bilik lelaki atau wanita jgn dikosongkan. Mesti ada orang atau ahli
keluarga terdekat tidur di dalam bagi mengelak dr dikhianati org.
33. Jgn buat kerja yg berat. Bila pengantin membuat kerja berat, dia akan berasa penat dan mudah terjadi nya gangguan emosi.
34. Jaga pertuturan agar tidak menimbulkan rasa sakit hati.
35. Elakkan makan dan minum seperti sayur bersifat sejuk seperti kangkung, bayam, timun, jambu batu dan air kelapa agar muka nampak segar.
36. Jgn cukur kening ditakuti akan menghilangkan seri muka.
37. Sebelum menjadi pengantin, katil kelamin tidak boleh ditiduri oleh
pengantin kerana tidak manis.
38. Lempar baju di atas bumbung rumah tanpa diketahui oleh org lain bagi mengelakkan hujan turun ketika majlis berlangsung.
39. Dilarang memandang cermin ketika disolek oleh juruandam kerana
dikhuatiri hilang seri.
40. Kedua pengantin dilarang bercakap ketika bersanding kerana kurang manis dipandang tetamu.
41. Jgn makan kepala ayam nanti mengantuk masa bersanding.
42. Dilarang membuang alis kerana perbuatan tersebut akan menghilangkan seri wajah buat pengantin lelaki.
43. Jgn makan bersulam air kerana dikhuatiri menyebabkan perut menjadi buncit.
44. Elakkan keluar rumah tanpa tujuan kerana angan-angan yg tinggi
menjelang perkahwinan dikhuatiri bakal pengantin mengalami kemalangan jika berada diluar.
Orang-orang tua Melayu dahulu selalu mengingatkan anak cucunya supaya tidak melanggar pantang larang. Melanggar pantang larang samalah dengan tidak mendengar nasihat.

:: Auf Wiedersehen ::

Thursday, 23 June 2011

:: Talkative vs Passive ::

assalamualaikum mereka-mereka..~~!!

arini xde ape nk dikongsikan...sebab arini xbrape sihat and tiada hati utk berblog maupun blogwalking.

since berkahwin, almost a month ni Puan El perasan ape yg berubah tentang diri ini.... xtau la, maybe sbb nk jg maruah suami maupun menjaga pertuturan sebagai seorg isteri.

ramai yg menegur Puan El sekarang ni... teguran itu berasaskan komunikasi.Pertuturan...

"Sekarang ni el lebih byk berdiam diri je kan....duduk senyap je kt tempat..."
"Sejak2 kawin ni, el mcm lain la..xmcm dulu. talkative. but now more to listen than talking.."
"Senyap je kan sekarang ni..... how's life after married?? "

itu di antara dialog rakan2 mengenai kesenyapan Puan El...ntahla, since arini lg la Puan El mmg xnk berckp sgt. Senyap itu lebih baik..dan Mendengar itu lebih prihatin...

tu je yg rasa nk share...=). take care ya!

:: Auf Wiedersehen ::

Wednesday, 22 June 2011

:: Air Terjun Chamang, Bentong ::

Hye semua.....

Puan El nk tunjuk Pic ni......
xpernah pergi sini, and this is my 1st time to go there....ingat ade Hutan Lipur Lentang je. rupanya kt dlm tu ade lagi..tp xde coverage! hampeh tul...

cantik...cuma time g tu dh mendung, and renyai...ni je yg sempat snap....teruja ye kat sana. Terima Kasih En. Suami Apis....=). syg b!


kt hilir air terjun..

deras air terjun sini...

kaki kami....nmpk tu inai xilang?? dh hampir sebulan ye...

En. Suami Apis yg senget ni...



jambatan gantung...gayat la pulak..

mau balik ni...jumpa doktor gigi. gigi ngilu dh 4ari..xleh tahan!!!!! uwaaa...takutnya nk jumpa dentist. mood diam~~

:: Auf Wiedersehen ::

Tuesday, 21 June 2011

:: Kantoi Sudah......~~! ::

heee.....nk gelak jap. mmg dh kantoi.

hampir sebulan dh kami berkahwin... En. Suami Apis fhm dh perangai Puan El. suka "membebel", then sgt cerewet psl rumah. rumah mesti kemas dan tersusun....hee...~~!! supaya sedap mata memandang...and perangai En. Suami Apis pun Puan El dh tau...benda yg paling obvious sekali pd En. Suami Apis dia mmg lama giler MANDI....huh~~! jenuh nk tgu dia kuar bilik air. mula2 ingat kan biasa2 je, sekali setiap ari cmtu....kalah perempuan ye....

hahahha...tp mlm td dh kantoi....

cmni.....mmg dh bape ari ni xsihat sgt..so, tdo pun mcm tdo2 ayam...kebetulan semalam br blk men bowling kt plaza flamingo Ampang dgn anak buah dia.....sengettt skit la kan..penat nye lg. tu yg tdo mcm tdo2 ayam...
dh sedap2 tdo ni, ade satu kucing kaler kelambu mmg cntk and wangi...

Puan El mmg suka kucing...pastu manja dgn Puan El... duk la main2 dgn dia kt pagar...sekali tu....ada org kata kucing ni nk kene bunuh...sbb dlm hati dia ade alkohol dgn bau harum. diorg jd takut. ramai la nk tangkap kucing ni...Puan El dh tercengang giler2 ni... sbb dhla baru je nk manja2 dgn kucing tu, sekali org dtg nk amek dia.....kata nk wt experiment... teruk tul org tu.... nk mrh tp xbrani. nk amek kucing tu tp org mmg dh berkerumun mlm td..

time tu dh menangis teresak2 ni...sbb org tu dh amek kucing comel tu..... teresak2, tp En. Suami Apis ni wt bodoh je.... sekali tgk jam, adesss~~!! kul 5pg.. ngigau rupanya.....kita bgn konon nya nk kol la...ingat ni masa bujang2 ke men kol mama tgh2 mlm..???


xsedar yg Puan El ni dh kawin...En. Suami Apis tdo kt sebelah. terus peluk dia...peluk smbil ngis teresak2 dh...kuar mata semua....hahhahah~~!! lawak2...senget jugak aku ni ek...

En. Suami Apis mmg pelik dh tetiba je Puan El ngis dinihari cmtu....ahahhahah~~!! dia bgn and tnya, Kenapa ni?? terus ckp kucing tu kene mati.. Terpinga2 la En. Suami Apis subuh td......sbb kuar cite pasal kucing. terus En. Suami Apis pujuk......sambung tdo dlm tangisan sambil dipeluk En. Suami Apis. hmmm....

pg td nk g keje....Otw ke Office...En. Suami Apis kenekan Puan El...wt suara org ngis teresak2...Jaat~~!! perli Puan El...En. Suami Apis baru tau perangai Puan El bila tdo.... hahaha~~!! Ngigau sampai ngis2....dia ingatkan apa, rupanya ngigau.....adessss~~~ tp ape boleh buat, dah isteri b cmni kan......terima jela... pasni kalo terbgn tgh mlm ngis ke ape, jgn terpinga2 lg mcm subuh td je chukkkkk....

mesti korang gelak kan baca cite Puan El...xtau la sejak bila jd cmtu... dulu ms bujang2, asal ngigau smpai ngis2 tu...capai handphone, terus dial no mama.....ngis2 la...mama tukang redakan ngis Puan El.. heee...~~!!

kantoi sudah subuh ni perangai Puan El yg ramai xtau.......hihihiih...xleh bla..dh2, xmo lg gelak2....nti korang2 dh kawin semua rahsia terbongkar2 satu per satu ye.....tp jd mcm lawak la cmni.

korang ade cite x cmni?? leh je share2..... kantoi sudah~~!! mcm topic pg ERA arini.. Pecah Tembelang...~~!! Nice....kesengalan melanda ye..


:: Auf Wiedersehen ::

:: Bake and Smile ::

Assalamualaikum semua....~~!!

pe kabar semua??? arini baru Puan El masuk office.. hihiih..kurang sihat lg. ptg kang nk g klinik. muntah2, ngilu teramat sgt dh 2ari, pastu perut xselesa and sembelit! Puan El susah nk sembelit, but now sampai menangis. Sadis kan???

kelmarin Puan El buat kek nk bg kt anak abang ipar.ade entry yg lepas. semalam, bg kt anak buah lg sorang merajuk sbb kitorg xajak dia g Air Terjun Chamang....heee..~~!!

so, senang je. kitorg wt kek coklat moist. sama je mcm previous entry yg ni how to make tp kali ni just tmbh2 je ape yg patut...

jom review...~~!!

deco oleh En. Suami Apis

cara nk pujuk Nana...~~!! kek coklat...

ni je yg ade...nti Puan El cite cmne tmpt Air Terjun Chamang, bentong ye...tp xbyk sbb ms kitorg sampai dh mendung. br je duduk jap, dh hujan...~~!!

take care ye semua...~~!!

:: Auf Wiedersehen ::