click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Friday, 1 March 2013

Letih, tidak bermaya, diet yang tidak seimbang?? tidak lagi selepas membaca entry ini...


Assalamualaikum kawan-kawan di alam maya dan  Selamat Pagi!


hari ini el akan bercerita tentang produk kesihatan dan kecantikan. 

walaupun lama menyepi di dalam blog, tapi el masih lagi aktif.
ini disebabkan kesuntukan masa sebagai seorang isteri, pekerja dan ibu. kebanyakkan masa el habiskan pergi outstation luar daripada KL.


so, mari kita mulakan. Dah lama kita tidak bercerita pasal produk Elken ya .Jom kita layan info dibawah....


Hidup di kota raya seperti kl sememangnya stress.....sentiasa terkejar-kejar to meet dateline. Badan mula terasa penat dan lemah. Migrane, sakit belakang, gout, kencing manis, darah tinggi mula menyerang disebabkan badan yang berasid dan diet yang tidak seimbang.

Kalau rakan-rakan semua tiada masa nak juicing..atau malas nak basuh juicer kita boleh turn to the second alternative  untuk hidup sihat dengan cara mudah.....jom beli Elken Spirulina.....the best product in town.

Dikatakan para angkasawan pergi ke bulan tidak mengambil apa-apa makanan kecuali  hanya 10 biji tablet spirulina pada setiap hari kerana kandungan nutrisi elken spirulina yang seimbang dan lengkap. Pengambilan spirulina secara teratur membuat kita rasa kenyang dan sihat. Tidak perlu mengamalkan crash diet untuk mengurangkan berat badan.


Ianya mengandungi 46 jenis nutrien perlu, kerana nilai nutrisi makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi berbanding dengan makanan yang dihasilkan oleh kaedah perkebunan biasa.Elken Spirulina mengandungi :

Beta-Karotena - 5x lebih tinggi daripada lobak merah

Xantofil - dijumpai dalam daun hijau tumbuhan

Fikosianin - hanya dijumpai dalam alga biru-hijau

Klorofil A - 30x lebih tinggi drp rumput gandum

Vitamin B12 - 2.5x lebih tinggi daripada hati lembu

Zat Besi - 56x lebih tinggi drp sayur bayam

Asid Gama-Linolenik (GLA) - 3x lebih tinggi daripada Minyak Evening Primrose

Super-Oxide Dismutase (SOD) - membantu melambatkan proses penuaan dan meningkatkan 
sistem keimunan

Protein - 2.5x lebih tinggi daripada kacang soya

Nilai Nutrisi-20x lebih tinggi daripada susu segar


Selepas pengambilan EKLEN SPIRULINA, kepekatan Beta-Karotena dalam darah adalah 3 kali lebih tinggi daripada mereka yang tidak mengambilnya.

“Asap rokok dan alkohol akan mengurangkan kepekatan Beta-Karotena dalam darah sebanyak 2 kali ganda dibandingkan dengan org biasa. Oleh itu, mereka yang merokok dan meminum alkohol patut mengambil EKLEN SPIRULINA untuk meningkatkan jumlah Beta-Karotena dalam darah mereka.“(Kajian klinikal oleh Dr Yasumasa Kodo)

Hebatkan spirulina ni ya. Jom sesiapa yang berminat boleh email saya elni_nadra@yahoo.com untuk pesanan. Atau sent inquiry thru purchase form dalam blog ni. Selamat mencuba.....


Thank you and take care!! Happy Holidays....

No comments: