click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Tuesday, 19 March 2013

Spec for Bio Pure Elken

Jom rajinkan diri baca spec Bio Pure anda..

boleh la anda survey terlebih dahulu dan in shaa Allah, pasti tidak akan menyesal menggunakannya.



Sistem Penulenan Air R.O. Bio Pure K-100


KEFUNGSIAN SEMPURNA

Air Tulen Sempurna
Bio Pure K-100 menggunakan Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap yang canggih, untuk menghasilkan air tulen sempurna (H2O)

Sistem Penulenan
Ciri-ciri Lain

  • Bertapak di dalam satu rangka yang unik - menjamin keunggulan kualiti dan memudahkan
  • Penyambung dan tiub yang tahan lasak - diperbuat daripada bahan bergred makanan dan tahan hakis
  • Bahan-bahan bergred makanan ABS mematuhi syarat-syarat FDA
  • Penutup yang kedap udara mencegah kemasukan bahan pencemar
  • Mengekalkan paras air optimum secara automatik sepanjang masa
  • Mencegah limpahan
  • Menyelaras tekanan air untuk memastikan pengaliran air secara tekal, walaupun ketika tekanan air rendah
  • Memaparkan pilihan suhu air dengan cara yang mudah dan menyeronokkan


Spesifikasi

Kapasiti Tangki Air             : Bersuhu bilik: 4.3L ± 0.5L
Bahan Tangki Air               : Gred Makanan ABS
Kadar Penghasilan Air         : 8L-10L sejam
Dimensi                             : L260 x D470 x T450 (mm)

Siri Bio Pure K-Series ialah suatu Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap. Sistem berpatennya menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar termasuk virus sekecil 0001 mikron. Bio Pure K-Series merupakan satu-satunya sistem di Asia yang menggunakan teknologi penulenan air Osmosis songsang yang paling canggih. Bio Pure K-Series merupakan salah satu penerima daripada 3 penerima Cap Mohor Emas WQA seluruh dunia dan satu-satunya penerima di Asia! Dibentuk dalam gaya sempurna untuk melambangkan gaya hidup moden, Bio Pure K-Series menawarkan:

  • Waranti dilanjutkan sehingga 2 tahun
  • Nilai hebat - hanya beberapa sen setiap liter
  • Air Bertenaga - gugusan molekul air yang lebih kecil membantu meningkatkan metabolisma sel badan dan mempercepatkan penyaluran nutrien
  • Air Berperisa Hebat - air-bebas-bau yang sesuai untuk setiap orang
  • Kesenangan - disokong oleh rangkaian perkhidmatan lepas-jualan yang terbesar di Asia Tenggara
  • Polisi Tiada Persoalan (NQA) selama 3 bulan


Sistem Penulenan Air R.O. Bio Pure K-200


FLEKSIBILITI SEMPURNA

Air Tulen Sempurna
Bio Pure K-200 menggunakan Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap yang canggih untuk menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar, termasuk bakteria dan virus, untuk menghasilkan air minuman tulen yang sempurna (H2O) pada 2 suhu (air panas dan hangat).

Sistem Penulenan
Ciri-ciri Lain
  • Bertapak di dalam satu rangka yang unik - menjamin keunggulan kualiti dan memudahkan penyelenggaraan
  • Penyambung dan tiub yang tahan lasak - diperbuat daripada bahan bergred makanan dan tahan hakis
  • Bahan-bahan bergred makanan ABS mematuhi syarat-syarat FDA
  • Penutup yang kedap udara mencegah kemasukan bahan pencemar
  • Mengekalkan paras air optimum secara automatik sepanjang masa
  • Mencegah limpahan
  • Menyelaras tekanan air untuk memastikan pengaliran air secara tekal, walaupun ketika tekanan air rendah
  • Memaparkan pilihan suhu air dengan cara yang mudah dan menyeronokkan
  • Air panas serta-merta melalui satu pili keselamatan tahan-panas tunggal
  • Bahan tangki berpenebat keluli tahan karat yang tahan panas
  • Fungsi automatik penuh pada pembersihan-kendiri membran, pengawalan paras air, pengisian semula air dan penutupan elektronik
  • Peranti keluli terbina dalaman mencegah pemanasan keterlaluan
  • Dengan ciri keselamatan kanak-kanak

Spesifikasi
Kapasiti Tangki Air                : Suam: 4.3L ± 0.5L 
                                                Panas 1.6L ± 0.2L
Bahan Tangki Air                  :  Suam: Gred Makanan ABS
                                                 Panas: Penebat keluli tahan karat
Kadar Penghasilan                 : 8L-10L sejam
Dimensi                                : L260 x D470 x T510 (mm)

Siri Bio Pure K-Series ialah suatu Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap. Sistem berpatennya menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar termasuk virus sekecil 0001 mikron. Bio Pure K-Series merupakan satu-satunya sistem di Asia yang menggunakan teknologi penulenan air Osmosis songsang yang paling canggih. Bio Pure K-Series merupakan salah satu penerima daripada 3 penerima Cap Mohor Emas WQA seluruh dunia dan satu-satunya penerima di Asia! Dibentuk dalam gaya sempurna untuk melambangkan gaya hidup moden, Bio Pure K-Series menawarkan:
  • Waranti dilanjutkan sehingga 2 tahun
  • Nilai hebat - hanya beberapa sen setiap liter
  • Air Bertenaga - gugusan molekul air yang lebih kecil membantu meningkatkan metabolisma sel badan dan mempercepatkan penyaluran nutrien
  • Air Berperisa Hebat - air-bebas-bau yang sesuai untuk setiap orang
  • Kesenangan - disokong oleh rangkaian perkhidmatan lepas-jualan yang terbesar di Asia Tenggara
  • Polisi Tiada Persoalan (NQA) selama 3 bulan


Sistem Penulenan Air R.O. Bio Pure K-300


PEMILIHAN SEMPURNA

Air Tulen Sempurna
Bio Pure K-300 menggunakan Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap yang canggih untuk menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar, termasuk bakteria dan virus, untuk menghasilkan air minuman tulen yang sempurna (H2O). Ia mempunyai kapasiti tinggi kira-kira 12 liter dan rekaan berbentuk menara menjadikannya amat sesuai untuk kegunaan pejabat. Ia menawarkan fleksibiliti dan kemudahan hebat di mana ia boleh menghasilkan air pada 3 suhu – sejuk, panas dan sederhana.

Sistem Penulenan
Ciri-ciri Lain
  • Bertapak di dalam satu rangka yang unik - menjamin keunggulan kualiti dan memudahkan penyelenggaraan
  • Penyambung dan tiub yang tahan lasak - diperbuat daripada bahan bergred makanan dan tahan hakis
  • Bahan-bahan bergred makanan ABS mematuhi syarat-syarat FDA
  • Penutup yang kedap udara mencegah kemasukan bahan pencemar
  • Mengekalkan paras air optimum secara automatik sepanjang masa
  • Mencegah limpahan
  • Menyelaras tekanan air untuk memastikan pengaliran air secara tekal, walaupun ketika tekanan air rendah
  • Memaparkan pilihan suhu air dengan cara yang mudah dan menyeronokkan
  • Air panas serta-merta melalui satu pili keselamatan tahan-panas tunggal
  • Bahan tangki berpenebat keluli tahan karat yang tahan panas
  • Fungsi automatik penuh pada pembersihan-kendiri membran, pengawalan paras air, pengisian semula air dan penutupan elektronik
  • Peranti keluli terbina dalaman mencegah pemanasan keterlaluan
  • Dengan ciri keselamatan kanak-kanak
  • Peranti keluli terbina dalaman mencegah pemanasan keterlaluan manakala termistor terbina dalaman mengawal atur suhu

Spesifikasi
Kapasiti Tangki Air                       : Bersuhu bilik: 4.3L ± 0.5L 
                                                        Panas: 2.4L ± 0.2L 
                                                        Sejuk: 2.5L ± 0.2L
Bahan Tangki Air                         : Bersuhu bilik: Gred Makanan ABS
                                                        Panas: Penebat keluli tahan karat
                                                        Sejuk: Gred Makanan ABS dengan lingkaran penyejukan         
                                                        tahan karat
Kadar Penghasilan                       : 8L-10L sejam
Dimensi                                      : L260 x D470 x T1320 (mm)

Siri Bio Pure K-Series ialah suatu Sistem Penulenan Osmosis Songsang (R.O.) 5-tahap. Sistem berpatennya menyingkirkan hampir kesemua jenis pencemar termasuk virus sekecil 0001 mikron. Bio Pure K-Series merupakan satu-satunya sistem di Asia yang menggunakan teknologi penulenan air Osmosis songsang yang paling canggih. Bio Pure K-Series merupakan salah satu penerima daripada 3 penerima Cap Mohor Emas WQA seluruh dunia dan satu-satunya penerima di Asia! Dibentuk dalam gaya sempurna untuk melambangkan gaya hidup moden, Bio Pure K-Series menawarkan:
  • Waranti dilanjutkan sehingga 2 tahun
  • Nilai hebat - hanya beberapa sen setiap liter
  • Air Bertenaga - gugusan molekul air yang lebih kecil membantu meningkatkan metabolisma sel badan dan mempercepatkan penyaluran nutrien
  • Air Berperisa Hebat - air-bebas-bau yang sesuai untuk setiap orang
  • Kesenangan - disokong oleh rangkaian perkhidmatan lepas-jualan yang terbesar di Asia Tenggara
  • Polisi Tiada Persoalan (NQA) selama 3 bulan

DAN YANG PENTING HALAL.



Sistem Penapisan Air yang paling efektif ELKEN BIO PURE K-SERIES


Assalamualaikum dan selamat bertemu kembali rakan-rakan semua.......

AIR  amat penting kepada kehidupan tetapi sering diabaikan dan diambil mudah atau 'take for granted'.Kini masalah kian serius dengan lapuran-lapuran dunia tentang air semakin 'sakit'.

Air 'sakit' boleh membawa maut. Ia sering mengandungi sisa racun perosak, pencemar perindustrian,logam berat dan bahan radioaktif pengancam kesihatan yang memasuki sumber air melalui pencemaran perindustrian, baja pertanian dan bekas kosong isi rumah yang sarat dengan bahan kimia ditapak timbus.



Oleh itu saya ingin memperkenalkan ELKEN BIO PURE  sistem pertama dirantau ini yang menggabungkan pelbagai teknologi penulenan air terbaik ke dalam satu sistem tunggal yang sempurna.


Teknologi Canggih Terkini - Osmosis Songsang

Walaupun air dari pili air dirumah kita telah ditapis dan diklorinkan demi tujuan menyahtoksik,namun  proses pengendalian  sedemikian tidak dapat menyingkirkan kebanyakan bahan kimia gabungan, mikroorganima (seperti bakteria), virus, logam berat terlarut dan bahan cemar bukan organik, termasuk bahan mineral berbahaya seperti nitrat. Jelas sekali, dengan minum air sebegini dalam jangka panjang pasti membawa kesan yang buruk.



Dengan membrane bertiang yang efektif pada 0.0001 mikron, ELKEN BIOPURE
ialah Sistem Penulenan R.O .yang paling canggih. Ia berkesan menyingkirkan
hampir semua jenis bahan cemar seperti pasir,lumpur karat,bakteria,racun perosak, klorin, termasuk partikel sekecil 0.0001 mikron (500,000 kali lebih halus dari garis pusat sehelai rambut) yang tidak dapat disingkirkan oleh kebanyakan sistem lain, untuk menghasilkan air tulen sempurna.

Berminat sila email kepada  :

elni_nadra@yahoo.com atau sms/call 012.701.8717

Pembayaran secara ansuran boleh diuruskan melalui pembiayaan Aeon atau pembayaran melalui kad kredit.



Thursday, 14 March 2013

Pakej Pilihan Elysyle DX & cara Pembayarannya


ok, kita sambung dari post sebelum ini. masih berkira-kira untuk perbelanjaan anda? jangan risau, di sini ada penyelesaian nya. jom kita lihat di bawah.

Ada beberapa pakej disediakan bersesuaian dengan objektif dan kehendak pemakai.Kalau kita beli satu set sahaja bila kita basuh pakaian ni kita terpaksa tunggu sampai kering untuk digunakan semula jadi kita tak dapat pakai pada setiap hari.Objektif  nak jadi kurus dan miliki bentuk tubuh menawan agak lambat sedikit tercapai.

Kalau kita siap-siap beli twin set kita boleh pakai pada setap hari dan kesan boleh dilihat dengan begitu cepat sekali. Dalam masa sebulan dah nampak. Bak kata orang tua-tua "Alah membeli menang memakai..."

Antara pakej yang disediakan

1. Single Set (Waist Snipper)



Credit Card 0% Interest
24 Month - RM 104
18 Months - RM 138
12 Months - RM 206
6 Months   - RM 412

Aeon EZPay
36 Months - RM 108
24 Months  - RM 145
12 Months  - RM 249

Retail Price : RM 2,725
Member Price : RM 2,475
Save : RM 250
Free Panties x 1 : RM 258.50
Total Save : RM 508.50

2. Single Set (Body Shaper)



Credit Card 0% Interest
24 Month - RM 112
18 Months - RM 149
12 Months - RM 224
6 Monthss - RM 445

Aeon EZPay
36 Months - RM 117
24 Months  - RM 155
12 Months  - RM 269

Retail Price : RM 2,950
Member Price : RM 2,680
Save : RM 270
Free Panties x 1 : RM 258.50
Total Save : RM 528.50

3. Full Set


Credit Card 0% Interest
24 Month - RM 153
18 Months - RM 203
12 Months - RM 304
6 Monthss - RM 609

Aeon EZPay
36 Months - RM 140
24 Months - RM 192
12 Months - RM 347

Retail Price : RM 4,060
Member Price : RM 3,655
Save : RM 405
Free Panties x 1 : RM 517
Total Save : RM 922

4. Twin Set


Credit Card 0% Interest
24 Month - RM 202
18 Months - RM 270
12 Months - RM 405
6 Months   - RM 810

Aeon EZPay
36 Months - RM 186
24 Months  - RM 254
12 Months  - RM 459

Retail Price : RM 5,375
Member Price : RM 4,855
Save : RM 520
Free Panties x 2 : RM 517
Total Save : RM 1037


PEMBAYARAN :

sekarang ni kita masuk topic pembayaran. selalunya mesti ramai yang confuse hendak bayar macam mana. 
Nak beli? Ok mai nak cita..... boleh beli secara cash atau guna kad kredit dengan 0 interest. Dengan pembayaran Kad kredit kita boleh buat instalment sebanyak 6, 12 atau 24 bulan ikut bajet masing-masing la ye.

Atau tak nak guna dua2 cara di atas?........ boleh juga apply dengan Aeon,  buat bayaran instalment juga selama 12 bulan, 24 bulan atau 36 bulan.Tapi yang ni kita kena tunggu la bila Aeon dah approve boleh dapat bawa balik corset u.  Apa yang bestnya... cuma bayar RM 75.00 je dulu dah boleh angkat  Elysyle kita ni...

First instalment cuma bermula pada bulan berikutnya. Jadi kalau takde bajet nak bayar bulan ni jangan bimbang, boleh buat planning untuk bayar bulan depan bila dapat gaji k......bajet-bajet!!!



mari lah kita beramai-ramai memakai Korset Elken ni. kita fitting dulu, baru bertindak. anda pasti tidak akan menyesal. ;)



Rahsia Memikat Hati Suami.....Buat tatapan pembaca wanita sahaja.


Assalamualaikum ...Selamat berkenalan semua........inilah dia  Si Jelita Elysyle DX.....corset Elken yang begitu popular dipasaran dan banyak dipakai oleh artis2 kita yang serba glamour......

Sebenarnya Elysyle DX ni dah banyak bantu wanita yang nak kurus, bentuk badan  tidak seimbang iaitu bahagian bawah lebih besar dari atas atau atas lebih besar dari bahagian bawah, payudara dan punggung jatuh dan kendur akibat penuaan dan tindakan graviti serta cara penggunaan pakaian dalam yang tak betul.

Kat ofis juga dirumah kita selalu duduk melengkung dihadapan komputer. Akibatnya postur badan kita jadi bongkok dan kita sering bertanya kepada diri sendiri kenapa kita jadi semakin rendah berbanding semasa kita muda!!!

Inilah dia jawapan yang tepat bagi masalah kita di atas Selepas memakai corset Elken atau Elysyle DX  payudara menjadi montok dan tegang, garis belakang tegak dan punggung jadi bulat dan pejal, perut buncit jadi kempis dan bonjolan bawah perut hilang dan yang paling penting sekali kita boleh jadi kurus!!! Ooops!!!...... sorry bukannya jadi  kurus kering ya tapi slim and curvy at the right places...... macam gambar dibawah.......yes! yes!  cantik -cantik.....i like!!!



Jahitannya sempurna dan berkualiti tinggi mencegah kulit melecet.Ia mempunyai daya penyerapan air dalam satu saat dan daya kekeringan 99.7% dalam masa sejam. Ia menyerap peluh dengan pantas dan tidak berbau, tidak tajam dan tidak meninggalkan kesan hitam. Diperbuat dari kapas mesir bermutu tinggi corset ini dapat kembali ke bentuk asal walaupun dibongkokkan 360 darjah.

Haa .... tengok kat bawah ni pulak, gambar penyanyi no 1 kita Dato' Siti Nurhaliza turut menggunakan  Elysyle DX semenjak beliau berhadapan dengan masalah berat badan yang naik mendadak.


Email elni_nadra@yahoo.com atau sms 012.701.8717 untuk temujanji bagi mencuba produk ini secara percuma.Anda pasti kagum dengan hasilnya!!!

*** masih ragu-ragu, jom kita tengok price pakej yang terbaik untuk anda semua dalam post berikutnya...


Wednesday, 6 March 2013

Berita baik utk Ezcema / masalah kulit~~! baby dan anda..


Assalamualaikum semua....

apa khabar? harap2 sihat.... anak el pun sudah hampir setahun Jumaat ni. sekejap sahaja masa berlalu. ini pun kena keluar outstation lepas zohor.. tinggal lah 2 beranak tu di rumah malam ni. sob sob! kerinduan pada yang tersayang.

Rakan-rakan semua, hari ni kita nak belajar sains sikit. Cuba fokus ok. 

Apa itu Plasma Hidup? Ia merupakan cecair dari lautan yang membolehkan sel beroperasi dan berinteraksi secara normal,justeru menggalakkan sel, tisu, organ dan sistem badan berfungsi secara normal.

Dari mana Plasma Hidup didapati? Dari pusaran lautan. Selama berjuta-juta tahun air hujan mengalirkan zat nurtien dari tanah ke dalam laut. Laut menjadi sumber zat nutrien yang kaya. Pusaran laut menggalakkan pertumbuhan fitoplankton. Fitoplankton bertindak menukar cahaya dan nutrien kepada tenaga,menyokong pembiakan zooplankton. Zooplankton pula menghadam fitoplankton dan nutrien serta menghasilkan 83 jenis elemen bio-ketersediaan/mineral. 

Manusia memerlukan 70 jenis mineral untuk mengekalkan komposisi cecair badan yang seimbang. Plasma Hidup Kington mengandungi 78 jenis mineral berhablur. Ok dapat gambaran tak di sini?masih tidak faham lagi?dont worry, cuba baca lagi sekali....atau tengok gambar di bawah...kalau berminat boleh email pertanyaan kepada  elni_nadra@yahoo.com / call or sms 012.701.8717.







TESTIMONI

Kington sangat mujarab untuk mereka yang menghadapi masalah kulit yang kronik seperti psoriasis, eczema, kulit bersisik, melepuh luka, tapak tangan sentiasa berpeluh dan basah sepanjang masa serta masalah jerawat acne vulgaris. 

Pengambilan Kington bagi ibu-ibu mengandung yang mengalami masalah bayi down sindrome atau kecacatan bayi pra-matang adalah amat dianjurkan kerana komposisi Kington berupaya memulihkan sel yang rosak agar dapat  berfungsi secara normal. 




KITA HENDAKLAH BERUSAHA DAN MERANCANG. SELEBIHNYA BERSERAH KEPADA TUHAN. ALLAH SWT TEMPAT KITA MENGADU. YAKINLAH BAHAWA ALLAH SANGAT DEKAT DENGAN KITA AT ALL TIMES.

thank you for review this post. so, happy weekend and take care!!

Assalamualaikum and salam sejahtera..

Friday, 1 March 2013

Letih, tidak bermaya, diet yang tidak seimbang?? tidak lagi selepas membaca entry ini...


Assalamualaikum kawan-kawan di alam maya dan  Selamat Pagi!


hari ini el akan bercerita tentang produk kesihatan dan kecantikan. 

walaupun lama menyepi di dalam blog, tapi el masih lagi aktif.
ini disebabkan kesuntukan masa sebagai seorang isteri, pekerja dan ibu. kebanyakkan masa el habiskan pergi outstation luar daripada KL.


so, mari kita mulakan. Dah lama kita tidak bercerita pasal produk Elken ya .Jom kita layan info dibawah....


Hidup di kota raya seperti kl sememangnya stress.....sentiasa terkejar-kejar to meet dateline. Badan mula terasa penat dan lemah. Migrane, sakit belakang, gout, kencing manis, darah tinggi mula menyerang disebabkan badan yang berasid dan diet yang tidak seimbang.

Kalau rakan-rakan semua tiada masa nak juicing..atau malas nak basuh juicer kita boleh turn to the second alternative  untuk hidup sihat dengan cara mudah.....jom beli Elken Spirulina.....the best product in town.

Dikatakan para angkasawan pergi ke bulan tidak mengambil apa-apa makanan kecuali  hanya 10 biji tablet spirulina pada setiap hari kerana kandungan nutrisi elken spirulina yang seimbang dan lengkap. Pengambilan spirulina secara teratur membuat kita rasa kenyang dan sihat. Tidak perlu mengamalkan crash diet untuk mengurangkan berat badan.


Ianya mengandungi 46 jenis nutrien perlu, kerana nilai nutrisi makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi berbanding dengan makanan yang dihasilkan oleh kaedah perkebunan biasa.Elken Spirulina mengandungi :

Beta-Karotena - 5x lebih tinggi daripada lobak merah

Xantofil - dijumpai dalam daun hijau tumbuhan

Fikosianin - hanya dijumpai dalam alga biru-hijau

Klorofil A - 30x lebih tinggi drp rumput gandum

Vitamin B12 - 2.5x lebih tinggi daripada hati lembu

Zat Besi - 56x lebih tinggi drp sayur bayam

Asid Gama-Linolenik (GLA) - 3x lebih tinggi daripada Minyak Evening Primrose

Super-Oxide Dismutase (SOD) - membantu melambatkan proses penuaan dan meningkatkan 
sistem keimunan

Protein - 2.5x lebih tinggi daripada kacang soya

Nilai Nutrisi-20x lebih tinggi daripada susu segar


Selepas pengambilan EKLEN SPIRULINA, kepekatan Beta-Karotena dalam darah adalah 3 kali lebih tinggi daripada mereka yang tidak mengambilnya.

“Asap rokok dan alkohol akan mengurangkan kepekatan Beta-Karotena dalam darah sebanyak 2 kali ganda dibandingkan dengan org biasa. Oleh itu, mereka yang merokok dan meminum alkohol patut mengambil EKLEN SPIRULINA untuk meningkatkan jumlah Beta-Karotena dalam darah mereka.“(Kajian klinikal oleh Dr Yasumasa Kodo)

Hebatkan spirulina ni ya. Jom sesiapa yang berminat boleh email saya elni_nadra@yahoo.com untuk pesanan. Atau sent inquiry thru purchase form dalam blog ni. Selamat mencuba.....


Thank you and take care!! Happy Holidays....