click click!!

:: Mood ::

:: Mood  ::
Senyum Aje .. =)

Thursday, 18 July 2013

Doorgift Wedding/ Kenduri / Aqiqah / Birthday Party / ETC

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Salam Ramadhan utk semua. Di sini el amek kesempatan untuk menjual Anis Choc Moist Cake dalam bentuk Love. rasanya ramai yg dh tau tentangnya.



                  Price : RM 5 / pcs

PROMOTION !! Beli 10 pcs dgn harga RM40 (sehingga Ramadhan. np :RM45 for 10 pcs).      
   boleh pakat ramai2.
belum cuba belum tahu, tak cuba lagi rugi...dah cuba mesti nak LAGI...!!
Mai beli2, order dulu br dapat... 
**harga boleh dirunding lagi sekiranya beli secara banyak.

boleh didapati di area Puncak Perdana,Shah Alam dan juga Ara Damansara. Pick point pun boleh. Area Simpang Renggam Johor juga disediakan dan juga delivery ke Putrajaya.

Feel free to contact me, El : 012.701.8717 (SMS, What'sApp)

p/s : Nk raya ni, Pakat2 beli baju baby di Maryam's Dream (FB & Blogspot). berbaloi2 dan cantik!


Thank you & best regards.

Tuesday, 16 July 2013

Jom Order Anis Choc Moist Cake!!

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Salam Ramadhan utk semua. Di sini el amek kesempatan untuk menjual Anis Choc Moist Cake dalam bentuk Love. rasanya ramai yg dh tau tentangnya.




                  Price : RM 5 / pcs

PROMOTION !! Beli 10 pcs dgn harga RM40. boleh pakat ramai2.
belum cuba belum tahu, tak cuba lagi rugi...dah cuba mesti nak LAGI...!!
Mai beli2, order dulu br dapat... 

boleh didapati di area Puncak Perdana,Shah Alam dan juga Ara Damansara. Pick point pun boleh.
please contact me at 012.701.8717 (SMS/What'sApp)

p/s : Nk raya ni, Pakat2 beli baju baby di Maryam's Dream (FB & Blogspot). berbaloi2 dan cantik!


Thank you & best regards.

Monday, 15 July 2013

Awan Mengikut Orang Yang Bertaubat

Di riwayatkan bahawa seorang tukang jagal terpesona kepada sorang anak jirannya. Ketika gadis itu menjalani tugas urusan keluarga di desa lain, si tukang jagal lalu mengikutinya dari belakang sampai akhirnya berhasil menemukannya. Si tukang jagal lalu memanggil gadis itu dengan mengajaknya menikmati kesempatan untuk bermesra. Tetapi gadis itu menjawab, "Jangan lakukan. Mesikpun aku sangat mencintaimu, aku sangat takut kepada Allah. 

Mendengar jawapan itu, si tukang jagal merasa dunia berputar. Kerana menyesal dan sedar dan hatinya gementar ketakutan, tenggoroknya kering dan semakin berdebar, dia lalu berkata. "Kau takut kepada Allah sedangkan aku tidak." 

Dia pulang sambil bertaubat. Di jalan ia diserang kehausan dan nyaris mati, ia kemudian bertemu seorang soleh. Mereka melihat gumpalan awam berjalan menaungi mereka berdua sampai mereka masuk ke sebuah desa. Mereka berdua yakin bahawa awan itu untuk orang yang soleh. Kemudian mereka berpisah di desa tersebut. Awan itu ternyata condong dan terus menaungi si tukang jagal itu sampai dia tiba di rumahnya. Orang soleh tadi hairan melihat kenyataan ini. Dia, lalu mengikuti tukang jagal tadi lastas bertanya kepadanya dan dijawabnya juga ditempat itu. Maka lelaki soleh itu berkata, "Janganlah hairan terhadap apa yang kau lihat, kerana orang yang bertaubat kepada Allah itu berada di suatu tempat yang tak seorangpun akan berada di situ."

credit kepada Jiwa Mukmin Sejati.


Ya Allah ya tuhanku, terasa diriku ini terlalu kerdil di depanMu.
Engkau ampunkanlah dosa-dosaku yang lampau, Engkau ampunkanlah dosa-dosa org mukmin hendaknya. 

Ya Allah, ku bersyukur masih diberi nafas untuk hidup dimuka bumi ini, berikanlah aku jalan yang dapat membimbingku dan keluargaku.. Sinarkanlah kehidupan kami dengan Al-Quran. Basahkanlah bibir kami ini sentiasa dengan zikrullahMu, lembutkanlah hati kami dengan doa-doa penerangMu, ringankanlah sendi-sendi kami dengan solat-solatMu, dan siapsediakan kami dengan amal jariah hendaknya...


Ya Allah, Engkau terimalah sujudku, ruku'ku,solatku, puasaku, amal jariahku serta doaku. Ya Allah, taubat ini satu rahmat rezeki yang telah Engkau limpahkan kepadaku. 

Ya Allah, janganlah Engkau haramkan rahmatMu kepadaku,janganlah Engkau haramkan rahmatMu kepadaku, janganlah Engkau haramkan rahmatMu kepadaku......

Sesungguhnya, aku hanya hambaMu yang masih memerlukan perhatianMu. aku hanyalah hambaMu yang masih berusaha ke arah kepada kebaikan jauhi laranganMu. 


"Rabbana atina fiddunya hasanah, wafil akhirati hasanah, waqina 'aza bannar"
 Ya Allah kurniakan kami seluruh kebaikan ketika di dunia, dan seluruh kebaikan ketika di akhirat serta jauhkan kami daripada api neraka

Friday, 12 July 2013

Artis pun pakai Korset ELKEN~~!!

Hari raya pun dah dekat ni. Tentu kita semua nak nampak cantik slim dan bergaya dipagi raya kan. Kalau pergi open house tu rasa seronok sangat kalau rakan-rakan puji kita nampak cantik. 

Bila kita slim kita nampak cantiklah. Bila pakai baju raya tu nampak terletak je. Boleh...tidak mustahil bagi kita untuk nampak macam artis-artis dibawah ni. Merekapun guna corset elken juga...

Rata-rata mereka memilih Elysyle DX kerana cara pakai DX sangat simple dan senang berbanding produk pelansing yang lain. Kesannya juga sangat cepat. Sebaik disarungkan penampilan kita berubah. 


Bagi artis wanita yang telah bergelar ibu pula walaupun telah melahirkan anak mereka berupaya mengekalkan bentuk badan yang lansing setelah memakai DX secara konsistan. Jom lihat gambar dibawah, antara artis-artis yang telah menggunakan DX.

Kalau berminat 
 boleh whatsapp EL - 012.701.8717. 


                                     - pelakon muda yang jelita, emma maembong turut pakai DX -

                                                - neelofa sentiasa nampak langsing dengan DX -


                  Camelia dan Dato Siti Nurhaliza adalah penggemar corset DX sejak bebarapa tahun lalu


Penyanyi Ziana Zain mempunyai bentuk badan yang sangat menawan sebelum dan selepas melahirkan anak. Rahsianya ...Elysyle DX!!!


Bestkan kalau kita dapat kelihatan cantik seperti artis-artis di atas. Semuanya tidak mustahil untuk dicapai kalau kita sentiasa rajin memakai DX.

Thursday, 11 July 2013

Jom Jadi Sihat Dengan Elken Spirulina

Repost : 


Hidup di kota raya seperti kl sememangnya stress.....sentiasa terkejar-kejar to meet dateline. Badan mula terasa penat dan lemah. Migrane, sakit belakang, gout, kencing manis, darah tinggi mula menyerang disebabkan badan yang berasid dan diet yang tidak seimbang.

Kalau rakan-rakan semua tak de masa nak juicing..atau malas nak basuh juicer kita boleh turn to the second alternative  untuk hidup sihat dengan cara mudah.....jom beli Elken Spirulina.....the best product in town.

Dikatakan para angkasawan pergi ke bulan tidak mengambil apa-apa makanan kecuali  hanya 10 biji tablet spirulina pada setiap hari kerana kandungan nutrisi elken spirulina yang seimbang dan lengkap. Pengambilan spirulina secara teratur membuat kita rasa kenyang dan sihat. Tidak perlu mengamalkan crash diet untuk mengurangkan berat badan.



Ianya mengandungi 46 jenis nutrien perlu, kerana nilai nutrisi makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi berbanding dengan makanan yang dihasilkan oleh kaedah perkebunan biasa.Elken Spirulina mengandungi :

Beta-Karotena - 5x lebih tinggi daripada lobak merah

Xantofil - dijumpai dalam daun hijau tumbuhan

Fikosianin - hanya dijumpai dalam alga biru-hijau

Klorofil A - 30x lebih tinggi drp rumput gandum

Vitamin B12 - 2.5x lebih tinggi daripada hati lembu

Zat Besi - 56x lebih tinggi drp sayur bayam

Asid Gama-Linolenik (GLA) - 3x lebih tinggi drp Minyak Evening Primrose

Super-Oxide Dismutase (SOD) - membantu melambatkan proses penuaan dan meningkatkan
sistem keimunan

Protein - 2.5x lebih tinggi drp kacang soya

Nilai Nutrisi-20x lebih tinggi dari susu segar

Selepas pengambilan EKLEN SPIRULINA, kepekatan Beta-Karotena dalam darah adalah 3 kali lebih tinggi daripada mereka yang tidak mengambilnya.

“Asap rokok dan alkohol akan mengurangkan kepekatan Beta-Karotena dalam darah sebanyak 2 kali ganda dibandingkan dengan org biasa. Oleh itu, mereka yang merokok dan meminum alkohol patut mengambil EKLEN SPIRULINA untuk meningkatkan jumlah Beta-Karotena dalam darah mereka.“(Kajian klinikal oleh Dr Yasumasa Kodo)

Hebatkan spirulina ni ya. Jom sesiapa yang berminat boleh email saya elni_nadra@yahoo.com atau sms 012.701.8717  untuk pesanan.  Selamat mencuba.....

Friday, 5 July 2013

Jom Jadi Kurus & Sihat dengan Dr Diet

Dr Diet - satu lagi produk Elken yang amat digemari oleh mereka yang menghadapi masalah berat badan dan obesiti yang extreme......jom kita layan cerita kat bawah ni...bukan sekadar cerita tapi terbukti berhasil InsyaAllah..


Meninggalkan hidangan, menahan lapar, senaman melampau ...semuanya gara-gara  ingin menguruskan badan.....


Kebanyakan metod diet menekankan pengambilan kalori yang amat rendah dan penurunan berat badan mendadak. Ini selalu menggangu kadar metabolik kita dan menyebabkan kehilangan air dan otot yang melampau, keletihan dan masalah kesihatan. Lebih teruk, berat badan biasanya akan memantul semula. 


Ia direka untuk menguraikan lemak melalui ketosis lembut sementara mengekalkan kadar metabolik, maka kehilangan berat bukanlah disebabkan kehilangan air atau otot dan pemantulan berat tidak akan berlaku. Salah satu kebaikan hebat Dr. Diet ialah fleksibilitinya. 


Dengan Dr. Diet, anda masih boleh mengambil sekurang-kurangnya 1 hidangan normal harian, maka tiada keperluan untuk menahan lapar, menahan nafsu makan atau mengabaikan kesemua temu janji makan tengah hari atau malam. 


Dr. Diet juga mengekalkan kesihatan dan tenaga anda kerana ia diformulasikan berasaskan Rekomendasi Panduan Makanan Asia dan mengandungi banyak vitamin, mineral dan serat diet yang penting. 


Keberkesanan Dr. Diet dalam kajian klinikal Johns Hopkins University of Medicine menunjukkan bahawa lelaki secara purata kehilangan 30kg dan wanita 21kg sepanjang tempoh 16 minggu. 


Formula ini juga digunakan dikebanyakan hospital, direkomenkan oleh lebih daripada 15,000 doktor di Amerika dan digunakan oleh lebih daripada jutaan pengguna.


Jom lihat testimoni dibawah...hebatkan Dr Diet ni....




Bagaimana nak dapatkan kesan di atas dengan cepat? Ikutilah program Dr Diet yang disyorkan oleh pakar kami seperti dibawah.


Kalau anda menghadapi masalah berat badan yang berlebihan apakata cuba amalkan Dr Diet dan lihat hasilnya dalam masa sebulan. Seorang rakan rapat saya menghadapi masalah berat badan selama 10 tahun dan apabila dia amalkan pengambilan Dr Diet dia telah kehilangan sebanyak 3 kg dalam masa 1 bulan sahaja !!  

Whatsapp/call  012.701.8717 untuk pesanan.